Salată de Cartofi



SALATĂ DE CARTOFI

( 6 porții x 80 g )


Ingrediente

- Cartofi 600 g
- ulei 20 ml
- oțet 15 ml
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare


După spălare, cartofii se pun la fiert în coajă,
în apă cu sare.
După fierbere, se curăță de coajă, se taie în cubulețe
și se pun într-un castron.
Se adaugă ulei, oțet și sare și se amestecă bine.
Castronul se acoperă cu un capac, ca să mențină
cartofii calzi; în felul acesta sînt pătrunși mai bine
de ingredientele adăugate.
Salata se servește după 20 - 30 minute de la preparare.
Se pot adăuga și alte legume, preparate din carne sau
diferite sosuri.


Calorii   80/porție





Salată de Cartofi



SALATĂ DE CARTOFI

( 6 porții x 80 g )


Ingrediente

- Cartofi 600 g
- ulei 20 ml
- oțet 15 ml
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare


După spălare, cartofii se pun la fiert în coajă,
în apă cu sare.
După fierbere, se curăță de coajă, se taie în cubulețe
și se pun într-un castron.
Se adaugă ulei, oțet și sare și se amestecă bine.
Castronul se acoperă cu un capac, ca să mențină
cartofii calzi; în felul acesta sînt pătrunși mai bine
de ingredientele adăugate.
Salata se servește după 20 - 30 minute de la preparare.
Se pot adăuga și alte legume, preparate din carne sau
diferite sosuri.


Calorii   80/porție





Salată de Crudități 2




SALATĂ DE CRUDITĂȚI 2

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente

- Varză albă 200 g
- morcov 100 g
- țelină 1 bucată
- ardei gras sau gogoșar 100 g
- ulei 30 ml
- oțet sau zeamă de lămîie 15 ml
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare

Varza se spală și se toacă mărunt.
Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau pe răzătoare.
Ardeiul, spălat, se taie în fîșii subțiri.
Peste aceste zarzavaturi, bine amestecate, se toarnă
sosul preparat din ulei, oțet sau zeamă de lămîie și sare.



Calorii   70/porți




Salată de Crudități 2




SALATĂ DE CRUDITĂȚI 2

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente

- Varză albă 200 g
- morcov 100 g
- țelină 1 bucată
- ardei gras sau gogoșar 100 g
- ulei 30 ml
- oțet sau zeamă de lămîie 15 ml
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare

Varza se spală și se toacă mărunt.
Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau pe răzătoare.
Ardeiul, spălat, se taie în fîșii subțiri.
Peste aceste zarzavaturi, bine amestecate, se toarnă
sosul preparat din ulei, oțet sau zeamă de lămîie și sare.



Calorii   70/porți




Postare

  ANPC Termeni și Condiții