Zeamă de Fructe și Legume



ZEAMĂ DE FRUCTE ȘI LEGUME


( o porție x 120 g )

Ingrediente

- Zeamă morcov 30 ml
- zeamă mere ( struguri ) 50 - 60 ml
- zeamă de roșii 10 - 15 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
- sirop de zahăr 10 ml


Mod de preparare


Se amestecă zeama de morcovi cu cea de mere
( struguri ), apoi se adaugă zeama de roșii și cea
de lămîie.
La sfîrșit, se îndulcește cu sirop de zahăr, preparat
prin fierberea a 100 g zahăr în 200 ml apă.


Calorii   70/porție




Zeamă de Fructe și Legume



ZEAMĂ DE FRUCTE ȘI LEGUME


( o porție x 120 g )

Ingrediente

- Zeamă morcov 30 ml
- zeamă mere ( struguri ) 50 - 60 ml
- zeamă de roșii 10 - 15 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
- sirop de zahăr 10 ml


Mod de preparare


Se amestecă zeama de morcovi cu cea de mere
( struguri ), apoi se adaugă zeama de roșii și cea
de lămîie.
La sfîrșit, se îndulcește cu sirop de zahăr, preparat
prin fierberea a 100 g zahăr în 200 ml apă.


Calorii   70/porție




Salată din Amestec de Fructe



SALATĂ DIN AMESTEC DE FRUCTE

( 2 porții x 120 - 150 g )

Ingrediente

- Fructe ( banane, piersici, caise, pere, mere, portocale,
zmeură, cireșe, vișine, căpșuni) 300 g
- stafise 20 g
- zahăr pudră 30 g
- lămîie 1/2 buc


Mod de preparare

Fructele se spală; la cele cu sîmburi li se scot sîmburii.
Fructele mici se pun întregi, cele mari se curăță și se
taie felii foarte subțiri.
Se amestecă cu stafidele muiate în apă și cu zahărul.
Deasupra se toarnă unul din următoarele sosuri:

1). zeama de 1/2 lămîie, 30 ml zeamă fructe, 30 ml sirop
de fructe ( apă fiartă );

2). zeama de la 1/4 lămîie, 100 g pulpă fructe.

3). zeama de la 1/4 lămîie, 30 - 40 g smîntînă.

Salata este cu atît mai gustoasă, cu cît se folosesc mai
multe fructe.


Calorii   160/porție ( cu stafide )





Salată din Amestec de Fructe



SALATĂ DIN AMESTEC DE FRUCTE

( 2 porții x 120 - 150 g )

Ingrediente

- Fructe ( banane, piersici, caise, pere, mere, portocale,
zmeură, cireșe, vișine, căpșuni) 300 g
- stafise 20 g
- zahăr pudră 30 g
- lămîie 1/2 buc


Mod de preparare

Fructele se spală; la cele cu sîmburi li se scot sîmburii.
Fructele mici se pun întregi, cele mari se curăță și se
taie felii foarte subțiri.
Se amestecă cu stafidele muiate în apă și cu zahărul.
Deasupra se toarnă unul din următoarele sosuri:

1). zeama de 1/2 lămîie, 30 ml zeamă fructe, 30 ml sirop
de fructe ( apă fiartă );

2). zeama de la 1/4 lămîie, 100 g pulpă fructe.

3). zeama de la 1/4 lămîie, 30 - 40 g smîntînă.

Salata este cu atît mai gustoasă, cu cît se folosesc mai
multe fructe.


Calorii   160/porție ( cu stafide )





Postare

  ANPC Termeni și Condiții