Piure de Mere ( Alte Fructe ) cu Brînză de Vaci




PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) CU BRÎNZĂ DE VACI

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- brînză de vaci 50 g
- zahăr 15 g ( sirop de zahăr 5 lingurițe sau miere 2 lingurițe ).



Mod de preparare

Merele, spălate și decojite, se rad pe răzătoarea din
sticlă sau plastic.
Se adaugă zahărul ( siropul sau mierea ) și brînza
de vaci, în prealabil pasată prin sită.
Se freacă bine, pînă compoziția devine omogenă
și capătă aspect spumos.
Se dă copiilor după vîrsta de 5 - 6 luni.
În loc de mere se pot folosi alte fructe, pere caise.


Calorii   105/porție




Piure de Mere ( Alte Fructe ) cu Brînză de Vaci




PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) CU BRÎNZĂ DE VACI

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- brînză de vaci 50 g
- zahăr 15 g ( sirop de zahăr 5 lingurițe sau miere 2 lingurițe ).



Mod de preparare

Merele, spălate și decojite, se rad pe răzătoarea din
sticlă sau plastic.
Se adaugă zahărul ( siropul sau mierea ) și brînza
de vaci, în prealabil pasată prin sită.
Se freacă bine, pînă compoziția devine omogenă
și capătă aspect spumos.
Se dă copiilor după vîrsta de 5 - 6 luni.
În loc de mere se pot folosi alte fructe, pere caise.


Calorii   105/porție




Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte



PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE

( 2 porții = 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g


 Mod de preparare

Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.


Calorii  110 - 140/porție






Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte



PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE

( 2 porții = 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g


 Mod de preparare

Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.


Calorii  110 - 140/porție






Postare

  ANPC Termeni și Condiții