Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Spumă de Albuș cu Căpșuni
SPUMĂ DE ALBUȘ CU CĂPȘUNI
( 3 porții x 90 g )
Ingrediente
- Piure de căpșuni 200 g
- albușuri 2 bucăți
- zahăr 40 g
Mod de preparare
Se pun albușurile într-un castron și se bat
cu telul pînă încep să se îngroașă; treptat,
se adaugă zahărul, continuînd amestecatul.
Cînd albușurile sînt aproape legate, se
adaugă piureul de căpșuni, amestecînd bine,
pînă se obține o cremă omogenă și spumoasă.
Se servește rece, în cupe sau castronașe.
Se poate garnisi cu căpșuni întregi sau cu
frișcă ( 50 g ).
Se dă la copiii peste 1 an, nealergici.
Calorii 105/porție
Spumă de Albuș cu Căpșuni
SPUMĂ DE ALBUȘ CU CĂPȘUNI
( 3 porții x 90 g )
Ingrediente
- Piure de căpșuni 200 g
- albușuri 2 bucăți
- zahăr 40 g
Mod de preparare
Se pun albușurile într-un castron și se bat
cu telul pînă încep să se îngroașă; treptat,
se adaugă zahărul, continuînd amestecatul.
Cînd albușurile sînt aproape legate, se
adaugă piureul de căpșuni, amestecînd bine,
pînă se obține o cremă omogenă și spumoasă.
Se servește rece, în cupe sau castronașe.
Se poate garnisi cu căpșuni întregi sau cu
frișcă ( 50 g ).
Se dă la copiii peste 1 an, nealergici.
Calorii 105/porție
Chisel de Fructe
CHISEL DE FRUCTE
Vezi rețeta,,,,,,?
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Fructe 100 g
- amidon ( făină de cartofi sau zeamil ) 10 g
- zahăr 25 g
- apă 150 g
Mod de preparare
Chiselul trebuie fiert neapărat în vas smălțuit.
Se pregătește pentru fiecare masă.
Fructele ( orice fel de fructe proaspete ) se spală
în apă clocotită, după care se storc din ele 2 lingurițe
de zeamă proaspătă, care se acoperă cu un capac și
se păstrează la rece, pentru a fi adăugată la chisel,
cînd aceasta este gata.
Fructele rămase se strivesc, se acoperă cu un pahar
de apă fierbinte și se încălzesc pînă la fierbere
( să iasă aburi, dar să nu fiarbă ), apoi se strecoară
printr-un tifon.
Decoctul obținut se măsoară și, dacă este mai puțin
de un pahar, se adaugă apă la completare.
Se scoate 1/4 din această zeamă și se dizolvă în ea
amidonul.
Restul de 3/4 se pune din nou la foc, împreună cu
zahărul.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă zeama cu amidonul,
amestecînd bine, și se lasă să dea 1 - 2 clocote ( nu mai
mult ), apoi se toarnă într-un vas de porțelan.
Cînd chiselul s-a răcit, se adaugă picătură cu picătură
zeama proaspătă de fructe ( pe care am oprit-o la început ),
amestecînd bine.
Calorii 90/porție
Chisel de Fructe
CHISEL DE FRUCTE
Vezi rețeta,,,,,,?
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Fructe 100 g
- amidon ( făină de cartofi sau zeamil ) 10 g
- zahăr 25 g
- apă 150 g
Mod de preparare
Chiselul trebuie fiert neapărat în vas smălțuit.
Se pregătește pentru fiecare masă.
Fructele ( orice fel de fructe proaspete ) se spală
în apă clocotită, după care se storc din ele 2 lingurițe
de zeamă proaspătă, care se acoperă cu un capac și
se păstrează la rece, pentru a fi adăugată la chisel,
cînd aceasta este gata.
Fructele rămase se strivesc, se acoperă cu un pahar
de apă fierbinte și se încălzesc pînă la fierbere
( să iasă aburi, dar să nu fiarbă ), apoi se strecoară
printr-un tifon.
Decoctul obținut se măsoară și, dacă este mai puțin
de un pahar, se adaugă apă la completare.
Se scoate 1/4 din această zeamă și se dizolvă în ea
amidonul.
Restul de 3/4 se pune din nou la foc, împreună cu
zahărul.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă zeama cu amidonul,
amestecînd bine, și se lasă să dea 1 - 2 clocote ( nu mai
mult ), apoi se toarnă într-un vas de porțelan.
Cînd chiselul s-a răcit, se adaugă picătură cu picătură
zeama proaspătă de fructe ( pe care am oprit-o la început ),
amestecînd bine.
Calorii 90/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții