Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pesmet cu Lapte
PESMET CU LAPTE
Pesmetul se obține din pîine albă, rumenită în cuptor
sau din biscuiți bine uscați, care se pisează fin, în
piuliță și apoi se cern.
În general, se folosește lapte cu pesmet în concentrație
de 5 - 7% și cu 5% zahăr.
Pesmetul se amestecă cu puțin lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert și, în momentul în care
începe să clocotească, se adaugă pesmetul diluat, zahărul
și 1 - 2 g sare.
Se fierbe totul, la foc moale, 15 minute., amestecînd continuu.
La sfîrșit, se adaugă apa evaporată și se mai dă un clocot.
Pesmetul se mai poate adăuga în lapte și ,,în ploaie”, iar
în momentul cînd acesta începe să fiarbă, se adaugă zahărul
și sarea, apoi se procedează ca mai sus.
Dacă se folosește pesmet de biscuiți ( 2 biscuiți transformați
în pesmet pentru o porție ), acesta se adaugă în lapte
clocotind și se mai fierb împreună încă 2 minute.
Dacă biscuiții conțin zahăr, în lapte se va pune numai
1/2 din cantitatea de zahăr calculată și nu se adaugă sare.
Calorii 100 - 105/porție
Pesmet cu Lapte
PESMET CU LAPTE
Pesmetul se obține din pîine albă, rumenită în cuptor
sau din biscuiți bine uscați, care se pisează fin, în
piuliță și apoi se cern.
În general, se folosește lapte cu pesmet în concentrație
de 5 - 7% și cu 5% zahăr.
Pesmetul se amestecă cu puțin lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert și, în momentul în care
începe să clocotească, se adaugă pesmetul diluat, zahărul
și 1 - 2 g sare.
Se fierbe totul, la foc moale, 15 minute., amestecînd continuu.
La sfîrșit, se adaugă apa evaporată și se mai dă un clocot.
Pesmetul se mai poate adăuga în lapte și ,,în ploaie”, iar
în momentul cînd acesta începe să fiarbă, se adaugă zahărul
și sarea, apoi se procedează ca mai sus.
Dacă se folosește pesmet de biscuiți ( 2 biscuiți transformați
în pesmet pentru o porție ), acesta se adaugă în lapte
clocotind și se mai fierb împreună încă 2 minute.
Dacă biscuiții conțin zahăr, în lapte se va pune numai
1/2 din cantitatea de zahăr calculată și nu se adaugă sare.
Calorii 100 - 105/porție
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 60 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 ml )
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd începe
să clocotească, se adaugă orezul și se lasă să fiarbă
la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul în
timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.
Calorii 200/porție ( fără dulceață )
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 60 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 ml )
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd începe
să clocotească, se adaugă orezul și se lasă să fiarbă
la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul în
timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.
Calorii 200/porție ( fără dulceață )
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții