Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Orez Pasat cu Lapte
OREZ PASAT CU LAPTE
( o porție = 200 g )
Ingrediente
- Orez 50 g
- lapte 100 g
- zahăr 10 g
- sare 1 g
- unt 5 g
- apă 200 ml
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat se acoperă cu 200 ml apă
clocotită și apoi se fierbe, pînă se înmoaie complet.
Treptat, se adaugă cîte puțină apă, astfel ca la
sfîrșit să rămînă 1/2 din cantitatea de lichid inițială
( 100 ml ).
Orezul fiert se pasează ( fierbinte ) printr-o sită
deasă și apoi se amestecă cu laptele fierbinte.
Ca să nu existe cocoloașe, se mai pasează odată,
apoi se pun zahărul, sarea și se pune din nou pe
foc, unde, amestecînd mereu, se mai lasă să dea
cîteva clocote, ca să se îngroașe.
Cînd este gata, se adaugă untul.
Calorii 190/porție
Orez Pasat cu Lapte
OREZ PASAT CU LAPTE
( o porție = 200 g )
Ingrediente
- Orez 50 g
- lapte 100 g
- zahăr 10 g
- sare 1 g
- unt 5 g
- apă 200 ml
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat se acoperă cu 200 ml apă
clocotită și apoi se fierbe, pînă se înmoaie complet.
Treptat, se adaugă cîte puțină apă, astfel ca la
sfîrșit să rămînă 1/2 din cantitatea de lichid inițială
( 100 ml ).
Orezul fiert se pasează ( fierbinte ) printr-o sită
deasă și apoi se amestecă cu laptele fierbinte.
Ca să nu existe cocoloașe, se mai pasează odată,
apoi se pun zahărul, sarea și se pune din nou pe
foc, unde, amestecînd mereu, se mai lasă să dea
cîteva clocote, ca să se îngroașe.
Cînd este gata, se adaugă untul.
Calorii 190/porție
Fiertură de Lapte cu Fosfarin
FIERTURĂ DE LAPTE CU FOSFARIN
( o porție = 200 g )
Ingrediente
- Lapte 200 ml
- apă 50 - 70 ml
- fosfarin 10 g
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Laptele, apa și zahărul se pun la foc și, cînd
fierb, se toarnă peste ele fosfarinul, în prealabil
diluat în puțin lapte rece.
Se continuă fierberea încă 10 minute., amestecînd
continuu.
Fosfarinul este un amestec de amidon de porumb,
zahăr și cacao și se folosește la copiii peste 9 luni.
Calorii cca 200/porție
Fiertură de Lapte cu Fosfarin
FIERTURĂ DE LAPTE CU FOSFARIN
( o porție = 200 g )
Ingrediente
- Lapte 200 ml
- apă 50 - 70 ml
- fosfarin 10 g
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Laptele, apa și zahărul se pun la foc și, cînd
fierb, se toarnă peste ele fosfarinul, în prealabil
diluat în puțin lapte rece.
Se continuă fierberea încă 10 minute., amestecînd
continuu.
Fosfarinul este un amestec de amidon de porumb,
zahăr și cacao și se folosește la copiii peste 9 luni.
Calorii cca 200/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții