Orez Pasat cu Lapte




OREZ PASAT CU LAPTE

( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Orez 50 g
- lapte 100 g
- zahăr 10 g
- sare 1 g
- unt 5 g
- apă 200 ml


Mod de preparare


Orezul, ales și spălat se acoperă cu 200 ml apă
clocotită și apoi se fierbe, pînă se înmoaie complet.
Treptat, se adaugă cîte puțină apă, astfel ca la
sfîrșit să rămînă 1/2 din cantitatea de lichid inițială
( 100 ml ).
Orezul fiert se pasează ( fierbinte ) printr-o sită
deasă și apoi se amestecă cu laptele fierbinte.
Ca să nu existe cocoloașe, se mai pasează odată,
apoi se pun zahărul, sarea și se pune din nou pe
foc, unde, amestecînd mereu, se mai lasă să dea
cîteva clocote, ca să se îngroașe.
Cînd este gata, se adaugă untul.


Calorii  190/porție





Orez Pasat cu Lapte




OREZ PASAT CU LAPTE

( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Orez 50 g
- lapte 100 g
- zahăr 10 g
- sare 1 g
- unt 5 g
- apă 200 ml


Mod de preparare


Orezul, ales și spălat se acoperă cu 200 ml apă
clocotită și apoi se fierbe, pînă se înmoaie complet.
Treptat, se adaugă cîte puțină apă, astfel ca la
sfîrșit să rămînă 1/2 din cantitatea de lichid inițială
( 100 ml ).
Orezul fiert se pasează ( fierbinte ) printr-o sită
deasă și apoi se amestecă cu laptele fierbinte.
Ca să nu existe cocoloașe, se mai pasează odată,
apoi se pun zahărul, sarea și se pune din nou pe
foc, unde, amestecînd mereu, se mai lasă să dea
cîteva clocote, ca să se îngroașe.
Cînd este gata, se adaugă untul.


Calorii  190/porție





Fiertură de Lapte cu Fosfarin




FIERTURĂ DE LAPTE CU FOSFARIN


( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Lapte 200 ml
- apă 50 - 70 ml
- fosfarin 10 g
- zahăr 10 g


Mod de preparare


Laptele, apa și zahărul se pun la foc și, cînd
fierb, se toarnă peste ele fosfarinul, în prealabil
diluat în puțin lapte rece.
Se continuă fierberea încă 10 minute., amestecînd
continuu.
Fosfarinul este un amestec de amidon de porumb,
zahăr și cacao și se folosește la copiii peste 9 luni.


Calorii   cca  200/porție




Fiertură de Lapte cu Fosfarin




FIERTURĂ DE LAPTE CU FOSFARIN


( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Lapte 200 ml
- apă 50 - 70 ml
- fosfarin 10 g
- zahăr 10 g


Mod de preparare


Laptele, apa și zahărul se pun la foc și, cînd
fierb, se toarnă peste ele fosfarinul, în prealabil
diluat în puțin lapte rece.
Se continuă fierberea încă 10 minute., amestecînd
continuu.
Fosfarinul este un amestec de amidon de porumb,
zahăr și cacao și se folosește la copiii peste 9 luni.


Calorii   cca  200/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții