Rizzotto de Orez cu Brînză de Vaci sau cu Carne




RIZZOTTO DE OREZ CU BRÎNZĂ DE VACI SAU CU CARNE

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 60 g
- unt 10 g
- bulion de carne sau de legume 50 ml
- sos alb sau sos de roșii 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- smîntînă 20 g
- brînză de vaci 40 g


Mod de preparare

Orezul, ales, și spălat și uscat într-un șervet se pune
în unt fierbinte și se lasă pe foc pînă se îngălbenește.
Se acoperă apoi cu bulion de carne sau de legume
și se pune la cuptor, unde se lasă, fără să se amestece,
pînă se înmoaie.
Se amestecă apoi cu 1/2 din cantitatea de sos alb
sau de roșii și se încorporează gălbenușul de ou,
smîntîna și brînza de vaci.
Restul de sos alb ( roșii ) se adaugă la urmă, peste
orez, după ce compoziția a scăzut la cuptor.
În loc de brînză, se poate pune carne fiartă dată
prin mașina de tocat.


Calorii   250/porție





Rizzotto de Orez cu Brînză de Vaci sau cu Carne




RIZZOTTO DE OREZ CU BRÎNZĂ DE VACI SAU CU CARNE

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 60 g
- unt 10 g
- bulion de carne sau de legume 50 ml
- sos alb sau sos de roșii 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- smîntînă 20 g
- brînză de vaci 40 g


Mod de preparare

Orezul, ales, și spălat și uscat într-un șervet se pune
în unt fierbinte și se lasă pe foc pînă se îngălbenește.
Se acoperă apoi cu bulion de carne sau de legume
și se pune la cuptor, unde se lasă, fără să se amestece,
pînă se înmoaie.
Se amestecă apoi cu 1/2 din cantitatea de sos alb
sau de roșii și se încorporează gălbenușul de ou,
smîntîna și brînza de vaci.
Restul de sos alb ( roșii ) se adaugă la urmă, peste
orez, după ce compoziția a scăzut la cuptor.
În loc de brînză, se poate pune carne fiartă dată
prin mașina de tocat.


Calorii   250/porție





Pilaf de Orez cu Dovlecei



PILAF DE OREZ CU DOVLECEI

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Dovlecei 125 g
- orez 40 g
- roșii 50 g
- supă de legume 125 ml
- unt 5 g
- sare 1 - 2 g
- mărar 2 g
- eventual telemea 10 g

Mod de preparare

În supa de legume , sărată și care clocotește,
se pun la fiert dovleceii curățați, spălați și
tăiați rondele ca și roșiile, untul și 1 g mărar.
După ce totul a clocotit de 2 - 3 ori, se
acoperă cratița și se dă la cuptor circa 30 min.
Se servește cu restul de mărar pus deasupra,
eventual cu brînza rasă.


Calorii   140/porție




Pilaf de Orez cu Dovlecei



PILAF DE OREZ CU DOVLECEI

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Dovlecei 125 g
- orez 40 g
- roșii 50 g
- supă de legume 125 ml
- unt 5 g
- sare 1 - 2 g
- mărar 2 g
- eventual telemea 10 g

Mod de preparare

În supa de legume , sărată și care clocotește,
se pun la fiert dovleceii curățați, spălați și
tăiați rondele ca și roșiile, untul și 1 g mărar.
După ce totul a clocotit de 2 - 3 ori, se
acoperă cratița și se dă la cuptor circa 30 min.
Se servește cu restul de mărar pus deasupra,
eventual cu brînza rasă.


Calorii   140/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții