Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Lapte cu Zeamil
LAPTE CU ZEAMIL
( o porție = 200 g )
Ingrediente
- Lapte 200 ml
- apă 50 mil
- zahăr 10 g
- zeamil 10 g
Mod de preparare
Se pune la foc laptele cu apa și zahărul.
Zeamilul se diluează în puțin lapte rece
și se toarnă peste cel care fierbe.
Se continuă încă 10 minute., amestecînd
continuu.
Zeamilul este un preparat de amidon din
porumb alb.
Se folosește după vîrsta de 4 - 5 luni.
Calorii 200 porție
Lapte cu Zeamil
LAPTE CU ZEAMIL
( o porție = 200 g )
Ingrediente
- Lapte 200 ml
- apă 50 mil
- zahăr 10 g
- zeamil 10 g
Mod de preparare
Se pune la foc laptele cu apa și zahărul.
Zeamilul se diluează în puțin lapte rece
și se toarnă peste cel care fierbe.
Se continuă încă 10 minute., amestecînd
continuu.
Zeamilul este un preparat de amidon din
porumb alb.
Se folosește după vîrsta de 4 - 5 luni.
Calorii 200 porție
Pesmet cu Lapte
PESMET CU LAPTE
Pesmetul se obține din pîine albă, rumenită în cuptor
sau din biscuiți bine uscați, care se pisează fin, în
piuliță și apoi se cern.
În general, se folosește lapte cu pesmet în concentrație
de 5 - 7% și cu 5% zahăr.
Pesmetul se amestecă cu puțin lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert și, în momentul în care
începe să clocotească, se adaugă pesmetul diluat, zahărul
și 1 - 2 g sare.
Se fierbe totul, la foc moale, 15 minute., amestecînd continuu.
La sfîrșit, se adaugă apa evaporată și se mai dă un clocot.
Pesmetul se mai poate adăuga în lapte și ,,în ploaie”, iar
în momentul cînd acesta începe să fiarbă, se adaugă zahărul
și sarea, apoi se procedează ca mai sus.
Dacă se folosește pesmet de biscuiți ( 2 biscuiți transformați
în pesmet pentru o porție ), acesta se adaugă în lapte
clocotind și se mai fierb împreună încă 2 minute.
Dacă biscuiții conțin zahăr, în lapte se va pune numai
1/2 din cantitatea de zahăr calculată și nu se adaugă sare.
Calorii 100 - 105/porție
Pesmet cu Lapte
PESMET CU LAPTE
Pesmetul se obține din pîine albă, rumenită în cuptor
sau din biscuiți bine uscați, care se pisează fin, în
piuliță și apoi se cern.
În general, se folosește lapte cu pesmet în concentrație
de 5 - 7% și cu 5% zahăr.
Pesmetul se amestecă cu puțin lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert și, în momentul în care
începe să clocotească, se adaugă pesmetul diluat, zahărul
și 1 - 2 g sare.
Se fierbe totul, la foc moale, 15 minute., amestecînd continuu.
La sfîrșit, se adaugă apa evaporată și se mai dă un clocot.
Pesmetul se mai poate adăuga în lapte și ,,în ploaie”, iar
în momentul cînd acesta începe să fiarbă, se adaugă zahărul
și sarea, apoi se procedează ca mai sus.
Dacă se folosește pesmet de biscuiți ( 2 biscuiți transformați
în pesmet pentru o porție ), acesta se adaugă în lapte
clocotind și se mai fierb împreună încă 2 minute.
Dacă biscuiții conțin zahăr, în lapte se va pune numai
1/2 din cantitatea de zahăr calculată și nu se adaugă sare.
Calorii 100 - 105/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții