Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pilaf de Orez cu Dovlecei
PILAF DE OREZ CU DOVLECEI
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Dovlecei 125 g
- orez 40 g
- roșii 50 g
- supă de legume 125 ml
- unt 5 g
- sare 1 - 2 g
- mărar 2 g
- eventual telemea 10 g
Mod de preparare
În supa de legume , sărată și care clocotește,
se pun la fiert dovleceii curățați, spălați și
tăiați rondele ca și roșiile, untul și 1 g mărar.
După ce totul a clocotit de 2 - 3 ori, se
acoperă cratița și se dă la cuptor circa 30 min.
Se servește cu restul de mărar pus deasupra,
eventual cu brînza rasă.
Calorii 140/porție
Pilaf de Orez cu Dovlecei
PILAF DE OREZ CU DOVLECEI
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Dovlecei 125 g
- orez 40 g
- roșii 50 g
- supă de legume 125 ml
- unt 5 g
- sare 1 - 2 g
- mărar 2 g
- eventual telemea 10 g
Mod de preparare
În supa de legume , sărată și care clocotește,
se pun la fiert dovleceii curățați, spălați și
tăiați rondele ca și roșiile, untul și 1 g mărar.
După ce totul a clocotit de 2 - 3 ori, se
acoperă cratița și se dă la cuptor circa 30 min.
Se servește cu restul de mărar pus deasupra,
eventual cu brînza rasă.
Calorii 140/porție
Crochete de Orez
CROCHETE DE OREZ
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Orez 40 g
- unt 5 g
- supă limpede de legume 100 ml
- 1/4 ou
- ceapă 3 g
- pătrunjel verde 1 g
- mărar 1 g
- pesmet 10 g
- ulei 15 ml
- sare 1 g
- brînză de vaci 25 g ( telemea rasă 15 g )
Mod de preparare
În supa limpede de legume vezi rețeta aici, care
clocotește, se adaugă orezul ales și spălat, ceapa
tocată mărunt și untul.
Se lasă la cuptor 30 de minute., într-un vas acoperit
cu capac, apoi se amestecă orezul cu pătrunjelul,
mărarul, sarea, oul și brînza de vaci ( telemea ).
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă udată, se
întinde într-un strat de circa 2 cm grosime și se dă
la rece.
Din orezul răcit se modelează cu mîna crochete, care
se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins.
Calorii 220/porție
Crochete de Orez
CROCHETE DE OREZ
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Orez 40 g
- unt 5 g
- supă limpede de legume 100 ml
- 1/4 ou
- ceapă 3 g
- pătrunjel verde 1 g
- mărar 1 g
- pesmet 10 g
- ulei 15 ml
- sare 1 g
- brînză de vaci 25 g ( telemea rasă 15 g )
Mod de preparare
În supa limpede de legume vezi rețeta aici, care
clocotește, se adaugă orezul ales și spălat, ceapa
tocată mărunt și untul.
Se lasă la cuptor 30 de minute., într-un vas acoperit
cu capac, apoi se amestecă orezul cu pătrunjelul,
mărarul, sarea, oul și brînza de vaci ( telemea ).
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă udată, se
întinde într-un strat de circa 2 cm grosime și se dă
la rece.
Din orezul răcit se modelează cu mîna crochete, care
se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins.
Calorii 220/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții