Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Papară cu Brînză
PAPARĂ CU BRÎNZĂ
( 8 porții = 100 g - 120 g )
Ingrediente
Video papară
- Franzelă 1/2 buc
- 1 sau două bucăți ou
- telemea 200 g
- lapte 500 ml
- unt 30 g
- eventual cașcaval ras 90 g
Video papară
Mod de preparare
Se poate prepara în 2 moduri:
1. Franzela, tăiată în felii, se înmoaie în laptele
în care s-a bătut un ou.
Se unge o formă cu unt; pe fund se tapetează cu
jumătate din feliile de franzelă muiate.
Se presară cu un strat de brînză rasă, apoi
se așază cealaltă jumătate de felii de franzelă
și deasupra, restul de brînză rasă.
Laptele rămas, împreună cu restul de unt, se
toarnă deasupra.
Papara se coace la cuptor 45 minute., și se
servește caldă.
2. Pîinea, muiată în lapte, se frămîntă bine
cu 60 g cașcaval ras, 150 g telemea desărată
și rasă și cu gălbenușurile de la 2 ouă.
Se adaugă albușurile bătute spumă și sarea,
iar compoziția rezultată se coace la cuptor
într-o formă unsă cu unt.
Video papară
Calorii 240/porție
Papară cu Brînză
PAPARĂ CU BRÎNZĂ
( 8 porții = 100 g - 120 g )
Ingrediente
Video papară
- Franzelă 1/2 buc
- 1 sau două bucăți ou
- telemea 200 g
- lapte 500 ml
- unt 30 g
- eventual cașcaval ras 90 g
Video papară
Mod de preparare
Se poate prepara în 2 moduri:
1. Franzela, tăiată în felii, se înmoaie în laptele
în care s-a bătut un ou.
Se unge o formă cu unt; pe fund se tapetează cu
jumătate din feliile de franzelă muiate.
Se presară cu un strat de brînză rasă, apoi
se așază cealaltă jumătate de felii de franzelă
și deasupra, restul de brînză rasă.
Laptele rămas, împreună cu restul de unt, se
toarnă deasupra.
Papara se coace la cuptor 45 minute., și se
servește caldă.
2. Pîinea, muiată în lapte, se frămîntă bine
cu 60 g cașcaval ras, 150 g telemea desărată
și rasă și cu gălbenușurile de la 2 ouă.
Se adaugă albușurile bătute spumă și sarea,
iar compoziția rezultată se coace la cuptor
într-o formă unsă cu unt.
Video papară
Calorii 240/porție
Piure de Griș sau Cașa
PIURE DE GRIȘ SAU CAȘA
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 50 g
- unt 5 g
- supă de zarzavat 200 ml
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Grișul se rumenește uscat ( fără grăsime ),
se stinge cu supa de zarzavat și se lasă să
fiarbă pînă ajunge la consistența unui piure gros.
Se adaugă sarea untul și se amestecă bine.
Se poate servi ca garnitură la mîncăruri de
carne sau legume, de la 7 luni.
Calorii 160/porție
Piure de Griș sau Cașa
PIURE DE GRIȘ SAU CAȘA
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 50 g
- unt 5 g
- supă de zarzavat 200 ml
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Grișul se rumenește uscat ( fără grăsime ),
se stinge cu supa de zarzavat și se lasă să
fiarbă pînă ajunge la consistența unui piure gros.
Se adaugă sarea untul și se amestecă bine.
Se poate servi ca garnitură la mîncăruri de
carne sau legume, de la 7 luni.
Calorii 160/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții