Papară cu Spanac




PAPARĂ CU SPANAC
Video papară
( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Franzelă 1/2 buc
- lapte 500 ml
- 2 ouă
- cașcaval 90 g
- spanac 1 kg
- unt 40 g

Video papară
Mod de preparare


Din spanac se prepară un piure vezi aici.
Franzela tăiată felii, se moaie în laptele
în care s-au bătut ouăle.
Se așază un strat de felii pe fundul unei
forme unse cu unt.
Se toarnă peste el piureul de spanac, amestecat
cu 1/2 din cașcavalul ras.
Se acoperă cu restul de felii de franzelă, se
unge deasupra cu ou și se presară cu restul
de cașcaval ras.
Se rumenește în cuptor, la foc bun.
Papara crește la copt.
La copiii între 9 - 12 luni se poate înlocui
cașcavalul cu brînză de vaci ( 150 g ).
Video papară

Calorii   210/porție




Papară cu Spanac




PAPARĂ CU SPANAC
Video papară
( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Franzelă 1/2 buc
- lapte 500 ml
- 2 ouă
- cașcaval 90 g
- spanac 1 kg
- unt 40 g

Video papară
Mod de preparare


Din spanac se prepară un piure vezi aici.
Franzela tăiată felii, se moaie în laptele
în care s-au bătut ouăle.
Se așază un strat de felii pe fundul unei
forme unse cu unt.
Se toarnă peste el piureul de spanac, amestecat
cu 1/2 din cașcavalul ras.
Se acoperă cu restul de felii de franzelă, se
unge deasupra cu ou și se presară cu restul
de cașcaval ras.
Se rumenește în cuptor, la foc bun.
Papara crește la copt.
La copiii între 9 - 12 luni se poate înlocui
cașcavalul cu brînză de vaci ( 150 g ).
Video papară

Calorii   210/porție




Papară cu Brînză




PAPARĂ CU BRÎNZĂ

( 8 porții = 100 g - 120 g )

Ingrediente
Video papară
- Franzelă 1/2 buc
- 1 sau două bucăți ou
- telemea 200 g
- lapte 500 ml
- unt 30 g
- eventual cașcaval ras 90 g
Video papară

Mod de preparare

Se poate prepara în 2 moduri:

1. Franzela, tăiată în felii, se înmoaie în laptele
în care s-a bătut un ou.
Se unge o formă cu unt; pe fund se tapetează cu
jumătate din feliile de franzelă muiate.
Se presară cu un strat de brînză rasă, apoi
se așază cealaltă jumătate de felii de franzelă
și deasupra, restul de brînză rasă.
Laptele rămas, împreună cu restul de unt, se
toarnă deasupra.
Papara se coace la cuptor 45 minute., și se
servește caldă.


2. Pîinea, muiată în lapte, se frămîntă bine
cu 60 g cașcaval ras, 150 g telemea desărată
și rasă și cu gălbenușurile de la 2 ouă.
Se adaugă albușurile bătute spumă și sarea,
iar compoziția rezultată se coace la cuptor
într-o formă unsă cu unt.

Video papară
Calorii   240/porție





Papară cu Brînză




PAPARĂ CU BRÎNZĂ

( 8 porții = 100 g - 120 g )

Ingrediente
Video papară
- Franzelă 1/2 buc
- 1 sau două bucăți ou
- telemea 200 g
- lapte 500 ml
- unt 30 g
- eventual cașcaval ras 90 g
Video papară

Mod de preparare

Se poate prepara în 2 moduri:

1. Franzela, tăiată în felii, se înmoaie în laptele
în care s-a bătut un ou.
Se unge o formă cu unt; pe fund se tapetează cu
jumătate din feliile de franzelă muiate.
Se presară cu un strat de brînză rasă, apoi
se așază cealaltă jumătate de felii de franzelă
și deasupra, restul de brînză rasă.
Laptele rămas, împreună cu restul de unt, se
toarnă deasupra.
Papara se coace la cuptor 45 minute., și se
servește caldă.


2. Pîinea, muiată în lapte, se frămîntă bine
cu 60 g cașcaval ras, 150 g telemea desărată
și rasă și cu gălbenușurile de la 2 ouă.
Se adaugă albușurile bătute spumă și sarea,
iar compoziția rezultată se coace la cuptor
într-o formă unsă cu unt.

Video papară
Calorii   240/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții