Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Perișoare de Carne
PERIȘOARE DE CARNE
( 4 porții x 60 g )
Ingrediente
- Apă ( supă de legume ) 500 ml
- carne macră 200 g
- lapte 50 ml
- pîine o felie
- sare 4 g
- verdeață 10 g
Mod de preparare
Carnea, curățată de piei și zgîrciuri, se trece prin mașina
de tocat, împreună cu pîinea înmuiată în lapte.
Se adaugă sarea și verdeața fin tocate.
Din această compoziție se fac, cu mîna, bile de
mărimea unei nuci mici, ce se scufundă apoi în apa clocotindă
sau - de preferat în supă de zarzavat sau supă de carne.
Se servesc cu supă sau separat, zdrobite și amestecate cu
piureuri sau cu sos de roșii, sau cu sos de lămîie, cîte 40 -
50 g pentru o porție.
Perișoarele se pot fierbe și în aburi, punîndu-se într-o strecurătoare,
care se așază deasupra unei oale cu apă care fierbe și se
acoperă cu capac.
Se țin astfel 35 - 40 minute, pînă carnea este bine fiartă
( se controlează desfăcînd o perișoară ).
Se dau copiilor peste 9 luni.
Calorii 100/porție ( fără supă )
Perișoare de Carne
PERIȘOARE DE CARNE
( 4 porții x 60 g )
Ingrediente
- Apă ( supă de legume ) 500 ml
- carne macră 200 g
- lapte 50 ml
- pîine o felie
- sare 4 g
- verdeață 10 g
Mod de preparare
Carnea, curățată de piei și zgîrciuri, se trece prin mașina
de tocat, împreună cu pîinea înmuiată în lapte.
Se adaugă sarea și verdeața fin tocate.
Din această compoziție se fac, cu mîna, bile de
mărimea unei nuci mici, ce se scufundă apoi în apa clocotindă
sau - de preferat în supă de zarzavat sau supă de carne.
Se servesc cu supă sau separat, zdrobite și amestecate cu
piureuri sau cu sos de roșii, sau cu sos de lămîie, cîte 40 -
50 g pentru o porție.
Perișoarele se pot fierbe și în aburi, punîndu-se într-o strecurătoare,
care se așază deasupra unei oale cu apă care fierbe și se
acoperă cu capac.
Se țin astfel 35 - 40 minute, pînă carnea este bine fiartă
( se controlează desfăcînd o perișoară ).
Se dau copiilor peste 9 luni.
Calorii 100/porție ( fără supă )
Perișoare de Carne Dietetice, Fierte la Aburi
PERIȘOARE DE CARNE DIETETICE, FIERTE LA ABURI
( o porție = 60 g )
Ingrediente
- Carne de vită 60g
- orez 3 g
- ou 1/4 buc
- unt 3 g ( smîntînă 7 g )
- sare 1 g
Mod de preparare
Carnea se trece de cîteva oi prin mașina de tocat și
se bate bine, amestecîndu-se cu o lingură de apă caldă.
Separat, se fierbe pe jumătate orezul, se amestecă apoi
cu carnea, gălbenușul de ou și sarea, iar la sfîrșit se adaugă
albușul bătut spumă.
Se formează, cu mîna, perișoare și se fierb 20 - 25 minute la
aburi ( într-o strecurătoare așezată pe un vas cu apă care
clocotește ) sau în supă de legume.
Calorii 140/porție
Se pot servi fierbinți cu unt sau cu smîntînă, ori cu un
sos alb sau un sos olandez.
Perișoare de Carne Dietetice, Fierte la Aburi
PERIȘOARE DE CARNE DIETETICE, FIERTE LA ABURI
( o porție = 60 g )
Ingrediente
- Carne de vită 60g
- orez 3 g
- ou 1/4 buc
- unt 3 g ( smîntînă 7 g )
- sare 1 g
Mod de preparare
Carnea se trece de cîteva oi prin mașina de tocat și
se bate bine, amestecîndu-se cu o lingură de apă caldă.
Separat, se fierbe pe jumătate orezul, se amestecă apoi
cu carnea, gălbenușul de ou și sarea, iar la sfîrșit se adaugă
albușul bătut spumă.
Se formează, cu mîna, perișoare și se fierb 20 - 25 minute la
aburi ( într-o strecurătoare așezată pe un vas cu apă care
clocotește ) sau în supă de legume.
Calorii 140/porție
Se pot servi fierbinți cu unt sau cu smîntînă, ori cu un
sos alb sau un sos olandez.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții