Chifteluțe de pasăre



CHIFTEUȚE DE PASĂRE

( o porție = 80 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 80 g
- pîine albă 10
- lapte 30 ml
- unt 10 g
- făină ( pesmet ) 5 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de pielițe și tendoane, se dă de
două ori prin mașina de tocat ( a doua oară și cu
pîinea muiată în lapte ).
Se adaugă sarea, laptele rece și 5 g unt.
Se amestecă tocătura pînă se omogenizează și
întreagă compoziție devine ca o pastă.
Cu mîna udă, se fac chifteluțe, se tăvălesc prin făină
( pesmet ) și se prăjesc apoi în restul de 5 g unt
( sau 5 ml ulei ) încins, cîte 5 minute pe fiecare parte.
La sfîrșit, se pun 5 minute la cuptor.


Calorii   200/porție





Chifteluțe de pasăre



CHIFTEUȚE DE PASĂRE

( o porție = 80 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 80 g
- pîine albă 10
- lapte 30 ml
- unt 10 g
- făină ( pesmet ) 5 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de pielițe și tendoane, se dă de
două ori prin mașina de tocat ( a doua oară și cu
pîinea muiată în lapte ).
Se adaugă sarea, laptele rece și 5 g unt.
Se amestecă tocătura pînă se omogenizează și
întreagă compoziție devine ca o pastă.
Cu mîna udă, se fac chifteluțe, se tăvălesc prin făină
( pesmet ) și se prăjesc apoi în restul de 5 g unt
( sau 5 ml ulei ) încins, cîte 5 minute pe fiecare parte.
La sfîrșit, se pun 5 minute la cuptor.


Calorii   200/porție





Găluște de Ficat




GĂLUȘTE DE FICAT

( 10 porții x 50 g )


Ingrediente

- Ficat vită sau pasăre 200 g
- pîine albă 150 g ( 5 - 6 felii )
- lapte 100 ml
- unt 80 g
- sare 6 g
- gălbenuș de ou 2 buc


Mod de preparare

Ficatul, fiert, înnăbușit la cuptor în pergament 
sau crud, se trece prin mașina de tocat: la fel
și fel pîinea, muiată în lapte și apoi stoarsă.
Untul se freacă pînă devine spumos și se amestecă
cu ficatul, pîinea, gălbenușul de ou și sarea.
Din compoziția rezultată, se fac perișoare cît
o nucă, care se fierb în supă de legume sau în
apă sărată.
Se servesc ca garnitură la supă, sau ca adaos la
piureul de zarzavat sau de fructe, formînd o masă
separată.
Se dau la copiii peste 9 luni.


Calorii   145/porție





Găluște de Ficat




GĂLUȘTE DE FICAT

( 10 porții x 50 g )


Ingrediente

- Ficat vită sau pasăre 200 g
- pîine albă 150 g ( 5 - 6 felii )
- lapte 100 ml
- unt 80 g
- sare 6 g
- gălbenuș de ou 2 buc


Mod de preparare

Ficatul, fiert, înnăbușit la cuptor în pergament 
sau crud, se trece prin mașina de tocat: la fel
și fel pîinea, muiată în lapte și apoi stoarsă.
Untul se freacă pînă devine spumos și se amestecă
cu ficatul, pîinea, gălbenușul de ou și sarea.
Din compoziția rezultată, se fac perișoare cît
o nucă, care se fierb în supă de legume sau în
apă sărată.
Se servesc ca garnitură la supă, sau ca adaos la
piureul de zarzavat sau de fructe, formînd o masă
separată.
Se dau la copiii peste 9 luni.


Calorii   145/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții