Chifteluțe Marinate Dietetice



CHIFTELUȚE MARINATE DIETETICE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- 1/8 ou buc
- sare 1 - 2 g
- verdeață 3 - 4 g
- foaie dafin 1/4
- sos de roșii dietetic 50 g
- suc de lămîie 1 ml
- smîntînă sau iaurt 15 g


Mod de preparare

Carnea, bine curățată și trecută de 2 ori prin
mașina de tocat, se amestecă gălbenușul, sare
și verdeața tocată mărunt.
Se amestecă bine, frămîntîndu-se pe un fund de
lemn, iar la sfîrșit se adaugă albușul bătut spumă.
Cu mîna udă, se modelează perișoare, care se fierb
în sosul de roșii, așezonat cu foi de dafin și suc de lămîie.
Se servesc cu smîntînă sau iaurt.
Se pot da la vîrsta de 9 luni.


Calorii   170 - 200 ( cu smîntînă )/porție




Chifteluțe Marinate Dietetice



CHIFTELUȚE MARINATE DIETETICE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- 1/8 ou buc
- sare 1 - 2 g
- verdeață 3 - 4 g
- foaie dafin 1/4
- sos de roșii dietetic 50 g
- suc de lămîie 1 ml
- smîntînă sau iaurt 15 g


Mod de preparare

Carnea, bine curățată și trecută de 2 ori prin
mașina de tocat, se amestecă gălbenușul, sare
și verdeața tocată mărunt.
Se amestecă bine, frămîntîndu-se pe un fund de
lemn, iar la sfîrșit se adaugă albușul bătut spumă.
Cu mîna udă, se modelează perișoare, care se fierb
în sosul de roșii, așezonat cu foi de dafin și suc de lămîie.
Se servesc cu smîntînă sau iaurt.
Se pot da la vîrsta de 9 luni.


Calorii   170 - 200 ( cu smîntînă )/porție




Chifteluțe la Cuptor




CHIFTELUȚE LA CUPTOR


( o porție = 70 - 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 70 g
- miez de pîine albă 15 g
- sare 1 - 2 g
- albuș de ou 1/4 buc
- bulion de carne 10 - 20 ml
- unt 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără pielițe și grăsime, se dă de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu pîinea muiată
în apă rece.
Compoziția obținută se amestecă foarte bine, se pasează
prin sită, se adaugă sarea și se amestecă cu albușul
de ou bătut spuă.
Cu mîna udă, se modelează chifteluțe mici, peste
care toarnă bulionul de carne rece, apoi se acoperă
cu o hîrtie unsă cu unt  și se dau la cuptor 1/2 oră.
Se servesc cu piure de legume, la copiii mai mari
de 9 luni.


calorii   200/porție




Chifteluțe la Cuptor




CHIFTELUȚE LA CUPTOR


( o porție = 70 - 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 70 g
- miez de pîine albă 15 g
- sare 1 - 2 g
- albuș de ou 1/4 buc
- bulion de carne 10 - 20 ml
- unt 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără pielițe și grăsime, se dă de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu pîinea muiată
în apă rece.
Compoziția obținută se amestecă foarte bine, se pasează
prin sită, se adaugă sarea și se amestecă cu albușul
de ou bătut spuă.
Cu mîna udă, se modelează chifteluțe mici, peste
care toarnă bulionul de carne rece, apoi se acoperă
cu o hîrtie unsă cu unt  și se dau la cuptor 1/2 oră.
Se servesc cu piure de legume, la copiii mai mari
de 9 luni.


calorii   200/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții