Caroline cu Carne



CAROLINE CU CARNE

( cca 10 porții x 80 g )

Ingrediente

- Apă 200 ml
- unt 100 g
- sare 10 g
- făină 200 g
- 4 - 5 ouă
- carne 500 g



Mod de preparare

Se face un aluat pripit, astfel: se pune într-o cratiță să
se înfierbînte apa, cu untul și sarea.
Cînd apa începe să clocotească, se trage cratița pe marginea
plitei și se dă drumul, deodată, la făina cernută.
Se freacă repede și bine, ca să nu se formeze cocoloașe și
se mai ține pe mașină pînă cînd aluatul se desprinde de pe
cratiță.
Se dă de-o parte și, după ce s-a răcorit, se adaugă pe
rînd ouăle ( nu se pune oul următor decît după ce primul a
fost încorporat în întregime de pastă ).
Aluatul trebuie să fie destul de moale, dar să-și păstreze forma.
Din aluat, se toarnă cu un cornet, pe o tavă, mici bețișoare
care se coc la cuptor, la foc iute.
Cînd bețișoarele s-au copt, li se taie capacul și se umple cu
carnea, care, în prealabil, a fost fiartă, și apoi tocată.
În loc de carne, carolinele pot fi umplute cu brînză sau cu
legume fierte și pasate.
Se dau de la 9 luni.

Calorii   240/porție




Caroline cu Carne



CAROLINE CU CARNE

( cca 10 porții x 80 g )

Ingrediente

- Apă 200 ml
- unt 100 g
- sare 10 g
- făină 200 g
- 4 - 5 ouă
- carne 500 g



Mod de preparare

Se face un aluat pripit, astfel: se pune într-o cratiță să
se înfierbînte apa, cu untul și sarea.
Cînd apa începe să clocotească, se trage cratița pe marginea
plitei și se dă drumul, deodată, la făina cernută.
Se freacă repede și bine, ca să nu se formeze cocoloașe și
se mai ține pe mașină pînă cînd aluatul se desprinde de pe
cratiță.
Se dă de-o parte și, după ce s-a răcorit, se adaugă pe
rînd ouăle ( nu se pune oul următor decît după ce primul a
fost încorporat în întregime de pastă ).
Aluatul trebuie să fie destul de moale, dar să-și păstreze forma.
Din aluat, se toarnă cu un cornet, pe o tavă, mici bețișoare
care se coc la cuptor, la foc iute.
Cînd bețișoarele s-au copt, li se taie capacul și se umple cu
carnea, care, în prealabil, a fost fiartă, și apoi tocată.
În loc de carne, carolinele pot fi umplute cu brînză sau cu
legume fierte și pasate.
Se dau de la 9 luni.

Calorii   240/porție




Ruladă de Cartofi cu Umplutură de Carne



RULADĂ DE CARTOFI CU UMPLUTURĂ DE CARNE

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 100 g
- țelină 10 g
- morcov 25 g
- roșii 25 g
- ulei 10 g
- cartofi 125 g
- făină 30 g
- ou 1/4 buc
- verdeață 5 g
- sare 2 g


Mod de preparare

Cartofii, fierți în coajă, se curăță și se dau prin mașina
de tocat, apoi se amestecă cu făina, 1/2 din ulei, oul și
sarea; se frămîntă și se obține un aluat vîrtos, bine legat.
Din acest aluat se întinde, pe un tifon ud, o foaie groasă
de cca 0,5 cm.
Separat, se fierb carnea, morcovii și țelina care - după ce
sau răcit - se trec prin mașina de tocat și apoi li se adaugă
roșiile fără coji și sîmburi, verdeața tocată mărunt și restul
de 5 ml ulei.
Se frămîntă bine compoziția de carne și apoi se întinde
uniform pe stratul de aluat.
Se rulează tifonul și se leagă la cele două capete.
Rulada se pune la fiert, cca 30 minute., fie în apă clocotindă
cu sare, fie în supă limpede de legume.
La jumătatea intervalului, se întoarce rulada pe partea cealaltă.
Cînd este gata, se lasă să se răcorească în tifon.
Se servește tăiată în felii ( după ce s-a scos din tifon ), cu
diferite garnituri sau sosuri dietetice.
Se poate da copiilor de la 9 luni.

Calorii   240/porție





Ruladă de Cartofi cu Umplutură de Carne



RULADĂ DE CARTOFI CU UMPLUTURĂ DE CARNE

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 100 g
- țelină 10 g
- morcov 25 g
- roșii 25 g
- ulei 10 g
- cartofi 125 g
- făină 30 g
- ou 1/4 buc
- verdeață 5 g
- sare 2 g


Mod de preparare

Cartofii, fierți în coajă, se curăță și se dau prin mașina
de tocat, apoi se amestecă cu făina, 1/2 din ulei, oul și
sarea; se frămîntă și se obține un aluat vîrtos, bine legat.
Din acest aluat se întinde, pe un tifon ud, o foaie groasă
de cca 0,5 cm.
Separat, se fierb carnea, morcovii și țelina care - după ce
sau răcit - se trec prin mașina de tocat și apoi li se adaugă
roșiile fără coji și sîmburi, verdeața tocată mărunt și restul
de 5 ml ulei.
Se frămîntă bine compoziția de carne și apoi se întinde
uniform pe stratul de aluat.
Se rulează tifonul și se leagă la cele două capete.
Rulada se pune la fiert, cca 30 minute., fie în apă clocotindă
cu sare, fie în supă limpede de legume.
La jumătatea intervalului, se întoarce rulada pe partea cealaltă.
Cînd este gata, se lasă să se răcorească în tifon.
Se servește tăiată în felii ( după ce s-a scos din tifon ), cu
diferite garnituri sau sosuri dietetice.
Se poate da copiilor de la 9 luni.

Calorii   240/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții