Roșii Umplute cu Carne



ROȘII UMPLUTE CU CARNE

( o porție = 140 - 150 g )

Ingrediente

- Carne 60 g
- ulei 15 ml
- morcov 10 g
- țelină 15 g
- albitură 15 g
- roșii 75 - 100 g ( 2 bucăți potrivite )
- verdeață 2 - 3 g
- sare 1 - 2 g
- iaurt 25 g
- eventual brînză rasă 10 g


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, apoi se înăbușă
în ulei și puțină apă, se adaugă verdeața tocată fin și
sarea, și se ține pe foc pînă ce lichidul scade complet.
Roșiile se spală, li se taie căpăcelul, se scobesc de
miez cu o linguriță și se pun la scurs, cu gura în jos.
Apoi, se umplu roșiile cu carnea și se țin la cuptor
20 minute, într-o tavă unsă.
Se pot servi cu iaurt și, la copiii peste 1 an, cu brînză
rasă deasupra.
Fără brînză, se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii   150/porție





Roșii Umplute cu Carne



ROȘII UMPLUTE CU CARNE

( o porție = 140 - 150 g )

Ingrediente

- Carne 60 g
- ulei 15 ml
- morcov 10 g
- țelină 15 g
- albitură 15 g
- roșii 75 - 100 g ( 2 bucăți potrivite )
- verdeață 2 - 3 g
- sare 1 - 2 g
- iaurt 25 g
- eventual brînză rasă 10 g


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, apoi se înăbușă
în ulei și puțină apă, se adaugă verdeața tocată fin și
sarea, și se ține pe foc pînă ce lichidul scade complet.
Roșiile se spală, li se taie căpăcelul, se scobesc de
miez cu o linguriță și se pun la scurs, cu gura în jos.
Apoi, se umplu roșiile cu carnea și se țin la cuptor
20 minute, într-o tavă unsă.
Se pot servi cu iaurt și, la copiii peste 1 an, cu brînză
rasă deasupra.
Fără brînză, se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii   150/porție





Ardei Umpluți cu Carne




ARDEI UMPLUȚI CU CARNE

( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Carne 60 g
- ardei gras 100 g ( 1 - 2 buc )
- ulei 10 g
- orez 3 g
- ou 1/8 buc
- verdeață 2 - 3 g
- sos de roșii 100 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Se curăță ardeii de miez și cotoare, se spală sub
jet de apă fiecare în parte, apoi se opăresc.
Se trece carnea de două ori prin mașina de tocat,
se amestecă cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu orezul,
verdeața tocată mărunt, oul și sarea.
Se umplu ardeii cu această compoziție și se fierb,
de preferință la cuptor, în sos de roșii, căruia i se
adaugă restul de ulei, circa o oră.
Se pot servi cu smîntînă ( iaurt ) 15 g pentru o porție,
de la vîrsta de 9 luni.


Calorii  200/porție



Ardei Umpluți cu Carne




ARDEI UMPLUȚI CU CARNE

( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Carne 60 g
- ardei gras 100 g ( 1 - 2 buc )
- ulei 10 g
- orez 3 g
- ou 1/8 buc
- verdeață 2 - 3 g
- sos de roșii 100 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Se curăță ardeii de miez și cotoare, se spală sub
jet de apă fiecare în parte, apoi se opăresc.
Se trece carnea de două ori prin mașina de tocat,
se amestecă cu 1/2 din cantitatea de ulei, cu orezul,
verdeața tocată mărunt, oul și sarea.
Se umplu ardeii cu această compoziție și se fierb,
de preferință la cuptor, în sos de roșii, căruia i se
adaugă restul de ulei, circa o oră.
Se pot servi cu smîntînă ( iaurt ) 15 g pentru o porție,
de la vîrsta de 9 luni.


Calorii  200/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții