Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Dovlecei cu Carne de Vită
DOVLECEI CU CARNE DE VITĂ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Carne de vită 700 g
- ceapă 100 g
- ulei 120 ml
- dovlecei 1,5 kg
- roșii 400 g
- sare 10 g
- smîntînă 150 g
- mărar 20 g
- bulion 15 g
- făină 10 g
Mod de preparare
Carnea, spălată, se taie în bucăți, se sărează și se înăbușe
în ulei și puțină apă.
Apoi se scoate și, în sosul rămas, se pun făina și ceapa
tocată, se călesc puțin și totul se stinge cu puțină supă sau
apă și cu bulion, fierbîndu-se circa 20 de minute.
Sosul se strecoară, se toarnă peste carne și se fierbe pînă
aceasta se înmoaie.
La sfîrșit se pun peste carne dovleceii, curățații, spălați și tăiați
bucăți și roșiile, curățate de pieliță și tăiate felii și se fierb
împreună cca 20 de minute.
Se presară verdeață tocată mărunt.
Se servesc calzi, cu smîntînă de la vîrsta de 1 an.
Calorii 270/porție
Dovlecei cu Carne de Vită
DOVLECEI CU CARNE DE VITĂ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Carne de vită 700 g
- ceapă 100 g
- ulei 120 ml
- dovlecei 1,5 kg
- roșii 400 g
- sare 10 g
- smîntînă 150 g
- mărar 20 g
- bulion 15 g
- făină 10 g
Mod de preparare
Carnea, spălată, se taie în bucăți, se sărează și se înăbușe
în ulei și puțină apă.
Apoi se scoate și, în sosul rămas, se pun făina și ceapa
tocată, se călesc puțin și totul se stinge cu puțină supă sau
apă și cu bulion, fierbîndu-se circa 20 de minute.
Sosul se strecoară, se toarnă peste carne și se fierbe pînă
aceasta se înmoaie.
La sfîrșit se pun peste carne dovleceii, curățații, spălați și tăiați
bucăți și roșiile, curățate de pieliță și tăiate felii și se fierb
împreună cca 20 de minute.
Se presară verdeață tocată mărunt.
Se servesc calzi, cu smîntînă de la vîrsta de 1 an.
Calorii 270/porție
Dovlecei Umpluți cu Carne
DOVLECEI UMPLUȚI CU CARNE
( o porție = 150 g )
Ingrediente
- Carne 60 g
- dovlecei 125 g
- orez 5 g
- ou 1/8
- ulei 10 ml
- mărar 2 - 3 g
- supă de legume 50 ml
- smîntînă 15 g ( iaurt 25 g )
- sos alb dietetic sau sos de roșii 30 g
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Dovleceii se curăță de coajă și, după ce se taie în
două ( dacă sînt mai mari ), se scobesc de miez cu
lingurița.
Carnea se spală, se fierbe și, după ce s-a răcit, se
trece prin mașină.
Se adaugă sarea, mărarul tocat fin, oul 1/2 din ulei
și orezul, înăbușit separat, în restul de ulei și puțin
puțină apă.
Se frămîntă tocătura și se umplu cu ea dovleceii.
Se așază dovleceii unul lîngă altul într-o cratiță
( cu capac ).
Cînd s-au muiat puțin, se adaugă sos alb sau sos de roșii
și se lasă încă 15 minute la cuptor.
Se servesc calzi, cu smîntînă sau iaurt deasupra.
Se pot da de la 9 luni.
Calorii 240/porție
Dovlecei Umpluți cu Carne
DOVLECEI UMPLUȚI CU CARNE
( o porție = 150 g )
Ingrediente
- Carne 60 g
- dovlecei 125 g
- orez 5 g
- ou 1/8
- ulei 10 ml
- mărar 2 - 3 g
- supă de legume 50 ml
- smîntînă 15 g ( iaurt 25 g )
- sos alb dietetic sau sos de roșii 30 g
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Dovleceii se curăță de coajă și, după ce se taie în
două ( dacă sînt mai mari ), se scobesc de miez cu
lingurița.
Carnea se spală, se fierbe și, după ce s-a răcit, se
trece prin mașină.
Se adaugă sarea, mărarul tocat fin, oul 1/2 din ulei
și orezul, înăbușit separat, în restul de ulei și puțin
puțină apă.
Se frămîntă tocătura și se umplu cu ea dovleceii.
Se așază dovleceii unul lîngă altul într-o cratiță
( cu capac ).
Cînd s-au muiat puțin, se adaugă sos alb sau sos de roșii
și se lasă încă 15 minute la cuptor.
Se servesc calzi, cu smîntînă sau iaurt deasupra.
Se pot da de la 9 luni.
Calorii 240/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții