Pilaf de Orez cu Carne de Vită



PILAF DE OREZ CU CARNE DE VITĂ

( 15 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 700 g
- zarzavat de supă 150 g
- ceapă 80 g
- ulei 120 ml
- sare 10 g
- orez 400 g
- unt 40 g


Mod de preparare

Carnea se taie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare.
După ce se ia spuma, se pun zarzavatul și ceapa
tăiată în patru și se fierbe totul cca 1 1/2 oră, pînă
cînd carnea este fiartă.
Orezul, ales și spălat, se înăbușe în ulei, apoi se strecoară
peste el supa, se sărează și se dă la cuptor, într-un vas cu capac.
Cînd orezul este gata, se amestecă cu bucățile de carne
și se presară deasupra untul.


Calorii   290/porție





Pilaf de Orez cu Carne de Vită



PILAF DE OREZ CU CARNE DE VITĂ

( 15 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 700 g
- zarzavat de supă 150 g
- ceapă 80 g
- ulei 120 ml
- sare 10 g
- orez 400 g
- unt 40 g


Mod de preparare

Carnea se taie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare.
După ce se ia spuma, se pun zarzavatul și ceapa
tăiată în patru și se fierbe totul cca 1 1/2 oră, pînă
cînd carnea este fiartă.
Orezul, ales și spălat, se înăbușe în ulei, apoi se strecoară
peste el supa, se sărează și se dă la cuptor, într-un vas cu capac.
Cînd orezul este gata, se amestecă cu bucățile de carne
și se presară deasupra untul.


Calorii   290/porție





Crochete din Carne de Vacă



CROCHETE DIN CARNE DE VACĂ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 700 g
- ceapă 50 g
- sare 10 g
- ouă 2 - 3 buc
- ulei 120 ml
- pesmet 20 g
- făină 20 g

Pentru sos: zeamă de carne ( lapte ) 400 ml, făină 50 g, unt 100 g.


Mod de preparare

Carnea, spălată și apoi fiartă, se taie în bucățele și prin
mașina de tocat, împreună cu ceapa, curățată, spălată
și tăiată.
Se adaugă sarea, 2 ouă întregi și se amestecă bine.
Separat într-o crăticioară se pune untul la încins; cînd s-a
topit, se adaugă făina, apoi zeama de carne ( zeama în care
a fost fiartă carnea ),  sau laptele, amestecînd continuu, ca să
nu se facă cocoloașe.
Se lasă pe foc mic, pînă sosul începe să se îngroașe, apoi se
adaugă carnea tocată și se amestecă bine.
După ce s-a obținut o pastă de consistență vîrtoasă, se răstoarnă
pe un platou și se lasă să se răcească; apoi se modelează cu
mîna crochete, rotunde sau lungi de 4 - 5 cm, care se dau
prin făină, prin ou bătut și, la sfîrșit prin pesmet.
Se prăjesc pe toate fețele, în uleiul încins.
Se servesc cu diverse soteuri de legume ( morcov, mazăre etc ).


Calorii 280/porție



Crochete din Carne de Vacă



CROCHETE DIN CARNE DE VACĂ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 700 g
- ceapă 50 g
- sare 10 g
- ouă 2 - 3 buc
- ulei 120 ml
- pesmet 20 g
- făină 20 g

Pentru sos: zeamă de carne ( lapte ) 400 ml, făină 50 g, unt 100 g.


Mod de preparare

Carnea, spălată și apoi fiartă, se taie în bucățele și prin
mașina de tocat, împreună cu ceapa, curățată, spălată
și tăiată.
Se adaugă sarea, 2 ouă întregi și se amestecă bine.
Separat într-o crăticioară se pune untul la încins; cînd s-a
topit, se adaugă făina, apoi zeama de carne ( zeama în care
a fost fiartă carnea ),  sau laptele, amestecînd continuu, ca să
nu se facă cocoloașe.
Se lasă pe foc mic, pînă sosul începe să se îngroașe, apoi se
adaugă carnea tocată și se amestecă bine.
După ce s-a obținut o pastă de consistență vîrtoasă, se răstoarnă
pe un platou și se lasă să se răcească; apoi se modelează cu
mîna crochete, rotunde sau lungi de 4 - 5 cm, care se dau
prin făină, prin ou bătut și, la sfîrșit prin pesmet.
Se prăjesc pe toate fețele, în uleiul încins.
Se servesc cu diverse soteuri de legume ( morcov, mazăre etc ).


Calorii 280/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții