Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Spumă de Mere
SPUMĂ DE MERE
( 2 porții x 140 g )
Ingrediente
- Mere 300 g
- albuș ou 1
- zahăr pudră 30 g
- suc de lămîie 2 - 3 ml
Mod de preparare
Se curăță merele de coajă și se rad sau se taie
în felii subțiri.
Se înăbușe la foc mic, cu zahărul, pînă devin
ca o pastă.
Se lasă să se răcească, se adaugă albușul și sucul
de lămîie, apoi se bate cu telul, pînă cînd pasta
se albește și devine spumă.
Se poate da de la 1 an.
Calorii 140/porție
Spumă de Mere
SPUMĂ DE MERE
( 2 porții x 140 g )
Ingrediente
- Mere 300 g
- albuș ou 1
- zahăr pudră 30 g
- suc de lămîie 2 - 3 ml
Mod de preparare
Se curăță merele de coajă și se rad sau se taie
în felii subțiri.
Se înăbușe la foc mic, cu zahărul, pînă devin
ca o pastă.
Se lasă să se răcească, se adaugă albușul și sucul
de lămîie, apoi se bate cu telul, pînă cînd pasta
se albește și devine spumă.
Se poate da de la 1 an.
Calorii 140/porție
Rasol din Carne de Vacă sau de Pasăre
RASOL DIN CARNE DE VACĂ SAU DE PASĂRE
( 3 porții x 125 - 150 g )
Ingrediente
- Carne de vacă 250 g sau carne de pasăre 300 g
- morcovi 100 g
- cartofi 100 g
- rădăcină de pătrunjel 40 g
- păstîrnac 25 g
- țelină 20 g
- sare 3 - 4 g
- apă 600 ml
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert în apă clocotindă.
Pe parcurs se spumează.
Cînd carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavaturile,
curățate și spălate.
După ce au fiert se adaugă sarea; zarzavaturile se scot, se
taie în cubulețe sau în felii rotunde și se adaugă la
bucățelele de carne, ca garnitură.
Pentru a-i schimba aspectul și gustul, rasolul se poate servi
cu diferite sosuri ( vezi aici sosuri ).
Supa de la rasol se poate servi cu diverse garnituri ( tăiței,
fidea, orez, găluște, legume, etc ).
Rasolul se poate da de la 7 luni ( la copiii sub 1 an, carnea
poate fi tocată ).
Calorii 180/porție
Rasol din Carne de Vacă sau de Pasăre
RASOL DIN CARNE DE VACĂ SAU DE PASĂRE
( 3 porții x 125 - 150 g )
Ingrediente
- Carne de vacă 250 g sau carne de pasăre 300 g
- morcovi 100 g
- cartofi 100 g
- rădăcină de pătrunjel 40 g
- păstîrnac 25 g
- țelină 20 g
- sare 3 - 4 g
- apă 600 ml
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert în apă clocotindă.
Pe parcurs se spumează.
Cînd carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavaturile,
curățate și spălate.
După ce au fiert se adaugă sarea; zarzavaturile se scot, se
taie în cubulețe sau în felii rotunde și se adaugă la
bucățelele de carne, ca garnitură.
Pentru a-i schimba aspectul și gustul, rasolul se poate servi
cu diferite sosuri ( vezi aici sosuri ).
Supa de la rasol se poate servi cu diverse garnituri ( tăiței,
fidea, orez, găluște, legume, etc ).
Rasolul se poate da de la 7 luni ( la copiii sub 1 an, carnea
poate fi tocată ).
Calorii 180/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții