Mere Coapte cu Spumă de Griș




MERE COAPTE CU SPUMĂ DE GRIȘ

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 300 g
- griș 20 g
- sirop de fructe 100 ml
- apă 100 ml
- zahăr pudră 30 g


Mod de preparare


Se fierbe grișul, în siropul de fructe amestecat cu
apă, timp de 5 minute.
Se răcește, se bate cu telul, împreună cu 1/2 din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie, apoi se
scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le casuța cu semințe.
Lăcașul căsuței, se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu restul de zahăr.
Se pot orna cu fructe din dulceață.
Se dau copiilor începînd de la 7 luni.

Calorii   cca  140/porție




Mere Coapte cu Spumă de Griș




MERE COAPTE CU SPUMĂ DE GRIȘ

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 300 g
- griș 20 g
- sirop de fructe 100 ml
- apă 100 ml
- zahăr pudră 30 g


Mod de preparare


Se fierbe grișul, în siropul de fructe amestecat cu
apă, timp de 5 minute.
Se răcește, se bate cu telul, împreună cu 1/2 din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie, apoi se
scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le casuța cu semințe.
Lăcașul căsuței, se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu restul de zahăr.
Se pot orna cu fructe din dulceață.
Se dau copiilor începînd de la 7 luni.

Calorii   cca  140/porție




Spumă de Griș cu Zeamă de Fructe




SPUMĂ DE GRIȘ CU ZEAMĂ DE FRUCTE

( 3 porții x 140 g )

Ingrediente

- Zeamă de fructe crude 200 ml
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- griș 25 g


Mod de preparare

Zeama de fructe de sezon ( zmeură, vișine, piersici,
mere etc, ) se pune la fiert cu apa și zahărul.
Cînd clocotește, se adaugă grișul, ,,în ploaie”,
bătînd tot timpul cu telul.
Se fierbe numai 4 minute ( dacă se fierbe mai mult
nu se mai face spumă ), se ia de pe foc și se bate
mai departe cu telul, pînă se obține o spumă.
Se toarnă în cești și se servește rece.
Se poate da de la 6 luni.


Calorii   cca  110/porție




Spumă de Griș cu Zeamă de Fructe




SPUMĂ DE GRIȘ CU ZEAMĂ DE FRUCTE

( 3 porții x 140 g )

Ingrediente

- Zeamă de fructe crude 200 ml
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- griș 25 g


Mod de preparare

Zeama de fructe de sezon ( zmeură, vișine, piersici,
mere etc, ) se pune la fiert cu apa și zahărul.
Cînd clocotește, se adaugă grișul, ,,în ploaie”,
bătînd tot timpul cu telul.
Se fierbe numai 4 minute ( dacă se fierbe mai mult
nu se mai face spumă ), se ia de pe foc și se bate
mai departe cu telul, pînă se obține o spumă.
Se toarnă în cești și se servește rece.
Se poate da de la 6 luni.


Calorii   cca  110/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții