Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chisel de Fructe
CHISEL DE FRUCTE
( 4 porții x 140 - 150 g )
Ingrediente
- Fructe 500 g
- zahar 40 g
- amidon de cartofi ( zeamil ) 20 g
- apă 200 ml
Vara se folosesc fructe zemoase, dulci, ca :
fragi, căpșuni, zmeură, mere, caise, piersici,
pere.
Iarna se pot folosi fructe uscate: caise, prune,
mere, care se fierb, iar zeama se strecoară.
Fructele proaspete se storc prin tifon.
Zeama obținută ( cca 200 ml ) se pune, la rece.
Resturile de fructe, rămase pe tifon, se fierb cu
apă.
Cînd începe să clocotească se strecoară lichidul
și i se adaugă zahărul și amidonul, desfăcut în
puțină apă rece.
Se fierb din nou, la foc mic, amestecînd continuu.
Se se strecoară această ultimă compoziție și se
amestecă cu zeamă crudă.
Se servește rece, ca băutură răcoritoare, copiilor
peste 7 luni.
Calorii cca 120/porție
Chisel de Fructe
CHISEL DE FRUCTE
( 4 porții x 140 - 150 g )
Ingrediente
- Fructe 500 g
- zahar 40 g
- amidon de cartofi ( zeamil ) 20 g
- apă 200 ml
Vara se folosesc fructe zemoase, dulci, ca :
fragi, căpșuni, zmeură, mere, caise, piersici,
pere.
Iarna se pot folosi fructe uscate: caise, prune,
mere, care se fierb, iar zeama se strecoară.
Fructele proaspete se storc prin tifon.
Zeama obținută ( cca 200 ml ) se pune, la rece.
Resturile de fructe, rămase pe tifon, se fierb cu
apă.
Cînd începe să clocotească se strecoară lichidul
și i se adaugă zahărul și amidonul, desfăcut în
puțină apă rece.
Se fierb din nou, la foc mic, amestecînd continuu.
Se se strecoară această ultimă compoziție și se
amestecă cu zeamă crudă.
Se servește rece, ca băutură răcoritoare, copiilor
peste 7 luni.
Calorii cca 120/porție
Orez cu Mere 2
OREZ CU MERE 2
( 3 porții x 120 g )
Ingrediente
- Orez 30 g
- lapte 30 ml
- apă 400 ml
- zahăr 30 g
- mere 300 g
- coajă de lămîie
Mod de preparare
Se fierbe orezul în apa amestecată cu laptele.
Cînd orezul începe să fiarbă, se adaugă merele,
curățate și taiate în felii sau rase, zahărul și
coaja de lămîie.
După ce se răcește, se răstoarnă pe o farfurie.
În loc de mere, se pot folosi caise.
Se dă copiilor peste 7 luni.
Calorii 130/porție
Orez cu Mere 2
OREZ CU MERE 2
( 3 porții x 120 g )
Ingrediente
- Orez 30 g
- lapte 30 ml
- apă 400 ml
- zahăr 30 g
- mere 300 g
- coajă de lămîie
Mod de preparare
Se fierbe orezul în apa amestecată cu laptele.
Cînd orezul începe să fiarbă, se adaugă merele,
curățate și taiate în felii sau rase, zahărul și
coaja de lămîie.
După ce se răcește, se răstoarnă pe o farfurie.
În loc de mere, se pot folosi caise.
Se dă copiilor peste 7 luni.
Calorii 130/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții