Gelatină de Fructe



Gelatină de Fructe

( 2 porții x 120 )

Ingrediente

- Suc de fructe ( sirop de fructe sau zeamă de compot ) 200 ml
- gelatină o foaie
- apă caldă 30 ml
- zahăr 20 g


Mod de preparare

Se înmoaie gelatină în apă rece și apoi se dizolvă
în 30 ml apă caldă.
Se amestecă cu sucul de fructe și cu zahărul se
toarnă într-o formă și se introduce în frigider.
Cînd compoziția s-a închegat, se răstoarnă pe o
farfurioară.
Dacă se prepară din sirop de fructe, diluat 1/2 cu
apă rece, sau din zeamă de compot, se pune numai
jumătate din cantitatea de zahăr.
Se poate da la copiii peste 9 luni.


Calorii    170/porție




Gelatină de Fructe



Gelatină de Fructe

( 2 porții x 120 )

Ingrediente

- Suc de fructe ( sirop de fructe sau zeamă de compot ) 200 ml
- gelatină o foaie
- apă caldă 30 ml
- zahăr 20 g


Mod de preparare

Se înmoaie gelatină în apă rece și apoi se dizolvă
în 30 ml apă caldă.
Se amestecă cu sucul de fructe și cu zahărul se
toarnă într-o formă și se introduce în frigider.
Cînd compoziția s-a închegat, se răstoarnă pe o
farfurioară.
Dacă se prepară din sirop de fructe, diluat 1/2 cu
apă rece, sau din zeamă de compot, se pune numai
jumătate din cantitatea de zahăr.
Se poate da la copiii peste 9 luni.


Calorii    170/porție




Chisel de Fructe




CHISEL DE FRUCTE

( 4 porții x 140 - 150 g )


Ingrediente

- Fructe 500 g
- zahar 40 g
- amidon de cartofi ( zeamil ) 20 g
- apă 200 ml


Vara se folosesc fructe zemoase, dulci, ca :
fragi, căpșuni, zmeură, mere, caise, piersici,
pere.
Iarna se pot folosi fructe uscate: caise, prune,
mere, care se fierb, iar zeama se strecoară.
Fructele proaspete se storc prin tifon.
Zeama obținută ( cca 200 ml ) se pune, la rece.
Resturile de fructe, rămase pe tifon, se fierb cu
apă.
Cînd începe să clocotească se strecoară lichidul
și i se adaugă zahărul și amidonul, desfăcut în
puțină apă rece.
Se fierb din nou, la foc mic, amestecînd continuu.
Se se strecoară această ultimă compoziție și se
amestecă cu zeamă crudă.
Se servește rece, ca băutură răcoritoare, copiilor
peste 7 luni.


Calorii  cca 120/porție




Chisel de Fructe




CHISEL DE FRUCTE

( 4 porții x 140 - 150 g )


Ingrediente

- Fructe 500 g
- zahar 40 g
- amidon de cartofi ( zeamil ) 20 g
- apă 200 ml


Vara se folosesc fructe zemoase, dulci, ca :
fragi, căpșuni, zmeură, mere, caise, piersici,
pere.
Iarna se pot folosi fructe uscate: caise, prune,
mere, care se fierb, iar zeama se strecoară.
Fructele proaspete se storc prin tifon.
Zeama obținută ( cca 200 ml ) se pune, la rece.
Resturile de fructe, rămase pe tifon, se fierb cu
apă.
Cînd începe să clocotească se strecoară lichidul
și i se adaugă zahărul și amidonul, desfăcut în
puțină apă rece.
Se fierb din nou, la foc mic, amestecînd continuu.
Se se strecoară această ultimă compoziție și se
amestecă cu zeamă crudă.
Se servește rece, ca băutură răcoritoare, copiilor
peste 7 luni.


Calorii  cca 120/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții