Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gelatină din Piure de Mere
GELATINĂ DIN PIURE DE MERE
( o porție = 140 g )
Ingrediente
- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g
Mod de preparare
Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.
Calorii 90/porție
Gelatină din Piure de Mere
GELATINĂ DIN PIURE DE MERE
( o porție = 140 g )
Ingrediente
- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g
Mod de preparare
Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.
Calorii 90/porție
Gelatină de Fructe
Gelatină de Fructe
( 2 porții x 120 )
Ingrediente
- Suc de fructe ( sirop de fructe sau zeamă de compot ) 200 ml
- gelatină o foaie
- apă caldă 30 ml
- zahăr 20 g
Mod de preparare
Se înmoaie gelatină în apă rece și apoi se dizolvă
în 30 ml apă caldă.
Se amestecă cu sucul de fructe și cu zahărul se
toarnă într-o formă și se introduce în frigider.
Cînd compoziția s-a închegat, se răstoarnă pe o
farfurioară.
Dacă se prepară din sirop de fructe, diluat 1/2 cu
apă rece, sau din zeamă de compot, se pune numai
jumătate din cantitatea de zahăr.
Se poate da la copiii peste 9 luni.
Calorii 170/porție
Gelatină de Fructe
Gelatină de Fructe
( 2 porții x 120 )
Ingrediente
- Suc de fructe ( sirop de fructe sau zeamă de compot ) 200 ml
- gelatină o foaie
- apă caldă 30 ml
- zahăr 20 g
Mod de preparare
Se înmoaie gelatină în apă rece și apoi se dizolvă
în 30 ml apă caldă.
Se amestecă cu sucul de fructe și cu zahărul se
toarnă într-o formă și se introduce în frigider.
Cînd compoziția s-a închegat, se răstoarnă pe o
farfurioară.
Dacă se prepară din sirop de fructe, diluat 1/2 cu
apă rece, sau din zeamă de compot, se pune numai
jumătate din cantitatea de zahăr.
Se poate da la copiii peste 9 luni.
Calorii 170/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții