Gelatină din Piure de Mere



GELATINĂ DIN PIURE DE MERE

( o porție = 140 g )

Ingrediente

- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g


Mod de preparare

Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.


Calorii  90/porție





Gelatină din Piure de Mere



GELATINĂ DIN PIURE DE MERE

( o porție = 140 g )

Ingrediente

- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g


Mod de preparare

Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.


Calorii  90/porție





Gelatină de Fructe



Gelatină de Fructe

( 2 porții x 120 )

Ingrediente

- Suc de fructe ( sirop de fructe sau zeamă de compot ) 200 ml
- gelatină o foaie
- apă caldă 30 ml
- zahăr 20 g


Mod de preparare

Se înmoaie gelatină în apă rece și apoi se dizolvă
în 30 ml apă caldă.
Se amestecă cu sucul de fructe și cu zahărul se
toarnă într-o formă și se introduce în frigider.
Cînd compoziția s-a închegat, se răstoarnă pe o
farfurioară.
Dacă se prepară din sirop de fructe, diluat 1/2 cu
apă rece, sau din zeamă de compot, se pune numai
jumătate din cantitatea de zahăr.
Se poate da la copiii peste 9 luni.


Calorii    170/porție




Gelatină de Fructe



Gelatină de Fructe

( 2 porții x 120 )

Ingrediente

- Suc de fructe ( sirop de fructe sau zeamă de compot ) 200 ml
- gelatină o foaie
- apă caldă 30 ml
- zahăr 20 g


Mod de preparare

Se înmoaie gelatină în apă rece și apoi se dizolvă
în 30 ml apă caldă.
Se amestecă cu sucul de fructe și cu zahărul se
toarnă într-o formă și se introduce în frigider.
Cînd compoziția s-a închegat, se răstoarnă pe o
farfurioară.
Dacă se prepară din sirop de fructe, diluat 1/2 cu
apă rece, sau din zeamă de compot, se pune numai
jumătate din cantitatea de zahăr.
Se poate da la copiii peste 9 luni.


Calorii    170/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții