Gelatină de Lapte



GELATINĂ DE LAPTE

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 200 ml
- gelatină 1 1/2 foi
- zahăr 20 g
- zahăr vanilat 1/4 plic


Mod de preparare


Se înmoaie gelatina în apă rece și apoi se dizolvă
într-o lingură de apă fierbinte.
Se adaugă laptele fiert și îndulcit, zahărul vanilat
și se amestecă bine.
Se toarnă compoziția într-o formă ( cană ) umezită
și se pune la rece.
După ce se încheagă, se răstoarnă pe o farfurie și se
servește rece.


Calorii   115/porție




Gelatină de Lapte



GELATINĂ DE LAPTE

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 200 ml
- gelatină 1 1/2 foi
- zahăr 20 g
- zahăr vanilat 1/4 plic


Mod de preparare


Se înmoaie gelatina în apă rece și apoi se dizolvă
într-o lingură de apă fierbinte.
Se adaugă laptele fiert și îndulcit, zahărul vanilat
și se amestecă bine.
Se toarnă compoziția într-o formă ( cană ) umezită
și se pune la rece.
După ce se încheagă, se răstoarnă pe o farfurie și se
servește rece.


Calorii   115/porție




Gelatină din Piure de Mere



GELATINĂ DIN PIURE DE MERE

( o porție = 140 g )

Ingrediente

- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g


Mod de preparare

Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.


Calorii  90/porție





Gelatină din Piure de Mere



GELATINĂ DIN PIURE DE MERE

( o porție = 140 g )

Ingrediente

- Mere 125 g
- gelatină o foaie
- apă 130 g
- zahăr g


Mod de preparare

Merele, curățate se rad pe o răzătoare de sticlă.
Cojite, bine spălate, împreună cu cotoare se pun
la fiert, apoi se strecoară.
În lichidul fierbinte se topește gelatina, spălată
mai întîi sub jet de apă rece.
Se strecoare, se adaugă piureul de mere și zahărul.
Se bate bine, pînă se obține o pastă omogenă, ce
se răstoarnă într-o formă ( ceașcă ) umezită și se
pune la rece.
Se poate servi copiilor peste 9 luni, eventual cu
15 - 20 g frișcă.


Calorii  90/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții