Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Lapte de Pasăre
LAPTE DE PASĂRE
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Lapte 400 ml
- 2 ouă
- zahăr 30 g
- făină 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
Mod de Preparare
Laptele se pune la fiert.
Între timp, albușurile se bat spumă, pînă cînd se
țin singure de tel și li se adaugă 5 g de zahăr,
presărat ,,în ploaie”, bătînd încet, pînă se înglobează.
Se ia cîte o linguriță de albuș și se pune în laptele
clocotind.
Se fierbe, întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă,
dar nu mai mult de 1 minut.
Gălușteștele formate astfel se scot cu o spumieră și
se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul rămas, se adaugă
făina și se subțiază cu laptele strecurat, turnat cîte puțin.
Se pune această compoziție la fiert, la foc slab, amestecînd
mereu, pînă începe să se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat și se toarnă
printre găluște, fără a le acoperi, apoi se dă la rece.
Se servește copiilor de la vîsta de 1 an.
Calorii 150/porție
Lapte de Pasăre
LAPTE DE PASĂRE
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Lapte 400 ml
- 2 ouă
- zahăr 30 g
- făină 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
Mod de Preparare
Laptele se pune la fiert.
Între timp, albușurile se bat spumă, pînă cînd se
țin singure de tel și li se adaugă 5 g de zahăr,
presărat ,,în ploaie”, bătînd încet, pînă se înglobează.
Se ia cîte o linguriță de albuș și se pune în laptele
clocotind.
Se fierbe, întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă,
dar nu mai mult de 1 minut.
Gălușteștele formate astfel se scot cu o spumieră și
se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul rămas, se adaugă
făina și se subțiază cu laptele strecurat, turnat cîte puțin.
Se pune această compoziție la fiert, la foc slab, amestecînd
mereu, pînă începe să se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat și se toarnă
printre găluște, fără a le acoperi, apoi se dă la rece.
Se servește copiilor de la vîsta de 1 an.
Calorii 150/porție
Cremă Caramel
CREMĂ CARAMEL
( 5 porții x 150 g )
Ingrediente
- Lapte 600 ml
- zeamil 50 g
- zahăr 100 g
- unt 5g
Mod de preparare
Se ard 50 g zahăr, întinzîndu-le pe fundul și pe
marginile unei forme.
Zeamilul se amestecă ușor în 500 ml lapte rece,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Se toarnă compoziția într-o formă și se fierbe pe
baie de apă, amestecînd continuu.
Cînd crema este suficient de groasă, se întrerupe
fierberea și se adaugă untul.
Se răcește și se pune la frigider.
Cînd se servește se răstoarnă pe o farfurie și se toarnă
deasupra sos de caramel, preparat din restul de 50 g
zahăr, caramelizat și apoi dizolvat în cei 100 ml lapte.
Se dă la copiii peste 1 an,
Calorii 190/porție
Cremă Caramel
CREMĂ CARAMEL
( 5 porții x 150 g )
Ingrediente
- Lapte 600 ml
- zeamil 50 g
- zahăr 100 g
- unt 5g
Mod de preparare
Se ard 50 g zahăr, întinzîndu-le pe fundul și pe
marginile unei forme.
Zeamilul se amestecă ușor în 500 ml lapte rece,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Se toarnă compoziția într-o formă și se fierbe pe
baie de apă, amestecînd continuu.
Cînd crema este suficient de groasă, se întrerupe
fierberea și se adaugă untul.
Se răcește și se pune la frigider.
Cînd se servește se răstoarnă pe o farfurie și se toarnă
deasupra sos de caramel, preparat din restul de 50 g
zahăr, caramelizat și apoi dizolvat în cei 100 ml lapte.
Se dă la copiii peste 1 an,
Calorii 190/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții