Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cremă de Vanilie
CREMĂ DE VANILIE
( 10 porții x 140 g )
Ingrediente
- 6 Ouă
- zahăr 90 g
- lapte 1 litru
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 2 plicuri )
- unt 5 - 10 g
Mod de preparare
Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul și vanilia pisată
( zahărul vanilat ).
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și
se dă la cuptor, unde se lasă pînă se încheagă crema.
Apoi se pune la rece și se taie în porții individuale.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 160/porție
Cremă de Vanilie
CREMĂ DE VANILIE
( 10 porții x 140 g )
Ingrediente
- 6 Ouă
- zahăr 90 g
- lapte 1 litru
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 2 plicuri )
- unt 5 - 10 g
Mod de preparare
Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul și vanilia pisată
( zahărul vanilat ).
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și
se dă la cuptor, unde se lasă pînă se încheagă crema.
Apoi se pune la rece și se taie în porții individuale.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 160/porție
Cremă din Zeamil
CREMĂ DIN ZEAMIL
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g
Mod de preparare
Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.
Calorii 135 ( fără frișcă )/porție
Cremă din Zeamil
CREMĂ DIN ZEAMIL
( 3 porții x 100 g )
Ingrediente
- Lapte 125 ml
- zeamil 4 g ( 3/4 linguriță )
- zahăr 10 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- vanilie 1/10 baton ( zahăr vanilat 1/4 plic )
- eventual frișcă 15 g
Mod de preparare
Laptele se fierbe cu zahărul și vanilia pisată ( zahărul
vanilat ).
Se desface pudra de zeamil în puțin lapte rece și se
toarnă în laptele cu zahăr, care clocotește pe foc.
Se fierbe 5 minute., amestecînd continuu.
Se ia de pe foc și se înglobează, puțin cîte puțin,
gălbenușul de ou.
Se pune din nou pe foc, amestecînd mereu, fără
ca amestecul să mai dea în clocot.
Se toarnă într-o cană ( formă ) și se dă la rece.
Se poate servi de la 9 luni, eventual cu frișcă deasupra.
Calorii 135 ( fără frișcă )/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții