Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cremă de Cacao
CREMĂ DE CACAO
( o porție = 140 - 150 g )
Ingrediente
- Ou 1/2 buc
- cacao 10 g
- zahăr 10 g
- lapte 150 ml
- unt 5 g
- eventual frișcă 15 g
Mod de preparare
Se fierbe cacaua în puțină apă, se strecoară și se
amestecă cu laptele fiert și răcorit.
Gălbenușul se freacă cu zahărul și apoi se subțiază
cu laptele cu cacao, adăugîndu-se și untul.
Se bate bine compoziția cu telul și se lasă să fiarbă,
în baie de apă, pe marginea plitei.
Se lasă apoi să se răcească și se răstoarnă pe o farfurie.
Se servește, de regulă, cu frișcă, la copiii peste 1 an.
Calorii 180/porție fără frișcă
Cremă de Cacao
CREMĂ DE CACAO
( o porție = 140 - 150 g )
Ingrediente
- Ou 1/2 buc
- cacao 10 g
- zahăr 10 g
- lapte 150 ml
- unt 5 g
- eventual frișcă 15 g
Mod de preparare
Se fierbe cacaua în puțină apă, se strecoară și se
amestecă cu laptele fiert și răcorit.
Gălbenușul se freacă cu zahărul și apoi se subțiază
cu laptele cu cacao, adăugîndu-se și untul.
Se bate bine compoziția cu telul și se lasă să fiarbă,
în baie de apă, pe marginea plitei.
Se lasă apoi să se răcească și se răstoarnă pe o farfurie.
Se servește, de regulă, cu frișcă, la copiii peste 1 an.
Calorii 180/porție fără frișcă
Lapte de Pasăre
LAPTE DE PASĂRE
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Lapte 400 ml
- 2 ouă
- zahăr 30 g
- făină 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
Mod de Preparare
Laptele se pune la fiert.
Între timp, albușurile se bat spumă, pînă cînd se
țin singure de tel și li se adaugă 5 g de zahăr,
presărat ,,în ploaie”, bătînd încet, pînă se înglobează.
Se ia cîte o linguriță de albuș și se pune în laptele
clocotind.
Se fierbe, întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă,
dar nu mai mult de 1 minut.
Gălușteștele formate astfel se scot cu o spumieră și
se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul rămas, se adaugă
făina și se subțiază cu laptele strecurat, turnat cîte puțin.
Se pune această compoziție la fiert, la foc slab, amestecînd
mereu, pînă începe să se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat și se toarnă
printre găluște, fără a le acoperi, apoi se dă la rece.
Se servește copiilor de la vîsta de 1 an.
Calorii 150/porție
Lapte de Pasăre
LAPTE DE PASĂRE
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Lapte 400 ml
- 2 ouă
- zahăr 30 g
- făină 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
Mod de Preparare
Laptele se pune la fiert.
Între timp, albușurile se bat spumă, pînă cînd se
țin singure de tel și li se adaugă 5 g de zahăr,
presărat ,,în ploaie”, bătînd încet, pînă se înglobează.
Se ia cîte o linguriță de albuș și se pune în laptele
clocotind.
Se fierbe, întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă,
dar nu mai mult de 1 minut.
Gălușteștele formate astfel se scot cu o spumieră și
se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul rămas, se adaugă
făina și se subțiază cu laptele strecurat, turnat cîte puțin.
Se pune această compoziție la fiert, la foc slab, amestecînd
mereu, pînă începe să se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat și se toarnă
printre găluște, fără a le acoperi, apoi se dă la rece.
Se servește copiilor de la vîsta de 1 an.
Calorii 150/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții