Prăjitură cu Fructe



PRĂJITURĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 150 g
- zahăr pudră 150 g
- 2 ouă
- praf de copt 1/2 pachet ( bicarbonat 2 - 3 g )

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon ( vișine, cireșe, prune, piersici,
zmeură, căpșuni ) 200 g

Mod de preparare

Se prepară un aluat, frecînd untul cu zahărul pudră,
gălbenușurile și praful de copt ( bicarbonatul )
dizolvat în puțină apă sau zeamă de lămîi.
Se adaugă apoi făina și albușurile bătute spumă.
Se unge o tavă cu ulei sau unt, se presară puțină
făină și se toarnă compoziția; deasupra se pun fructele,
curățate, fără sîmburi, lăsate în prealabil 1/2 oră
presărate cu puțin zahăr și apoi scurse.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit la
început, pînă crește, apoi mai puternic, ca să se
rumenească.
Se lasă să se răcească și se porționeză.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție



Prăjitură cu Fructe



PRĂJITURĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 150 g
- zahăr pudră 150 g
- 2 ouă
- praf de copt 1/2 pachet ( bicarbonat 2 - 3 g )

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon ( vișine, cireșe, prune, piersici,
zmeură, căpșuni ) 200 g

Mod de preparare

Se prepară un aluat, frecînd untul cu zahărul pudră,
gălbenușurile și praful de copt ( bicarbonatul )
dizolvat în puțină apă sau zeamă de lămîi.
Se adaugă apoi făina și albușurile bătute spumă.
Se unge o tavă cu ulei sau unt, se presară puțină
făină și se toarnă compoziția; deasupra se pun fructele,
curățate, fără sîmburi, lăsate în prealabil 1/2 oră
presărate cu puțin zahăr și apoi scurse.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit la
început, pînă crește, apoi mai puternic, ca să se
rumenească.
Se lasă să se răcească și se porționeză.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție



Ecler cu Cremă de Vanilie




ECLER CU CREMĂ DE VANILIE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente

- Ouă 3 buc
- făină 100 g
- ulei 50 g
- sare 2 g
- apă 100 ml

Pentru cremă:

- Ouă 2 buc
- zahăr 100 g
- făină 75 g
- lapte 1/2 litru
- zahăr vanilat 2 plicuri ( vanilie 1 baton )


Mod de preparare

În apa care clocotește, se pun făina, uleiul și sarea.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă se obține
un aluat legat, care se desprinde ușor de pe lingură.
Se lasă să stea 5 minute., apoi se adaugă ouăle, unul
cîte unul.
Se tapetează o tavă cu puțină făină și se toarnă, cu un
cornet de hîrtie, mici suluri, lungi de 5 - 6 cm, care se
coc, la foc domol.
Eclerurile se taie în lung, în două jumătăți, între care se
pune crema preparată astfel: se freacă gălbenușurile cu
3/4 ( 75 g ) din zahăr și vanilia pisată ( zahărul vanilat ),
se adaugă făina, apoi laptele rece și se fierbe totul pînă cînd
compoziția devine ca o cremă consistentă.
Separat, se bat albușurile spumă, îndulcite cu restul de zahăr
( 25 g ) și apoi se amestecă ușor cu crema.
Se pune crema la rece și, după ce s-a răcit, se umplu cu ea eclerurile.
Eclerurile se pot da de la vîrsta de 1 an.
Dacă în loc de cremă se umplu cu gem, se pot da chiar de la 9 luni.


Calorii  230/porție




Ecler cu Cremă de Vanilie




ECLER CU CREMĂ DE VANILIE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente

- Ouă 3 buc
- făină 100 g
- ulei 50 g
- sare 2 g
- apă 100 ml

Pentru cremă:

- Ouă 2 buc
- zahăr 100 g
- făină 75 g
- lapte 1/2 litru
- zahăr vanilat 2 plicuri ( vanilie 1 baton )


Mod de preparare

În apa care clocotește, se pun făina, uleiul și sarea.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă se obține
un aluat legat, care se desprinde ușor de pe lingură.
Se lasă să stea 5 minute., apoi se adaugă ouăle, unul
cîte unul.
Se tapetează o tavă cu puțină făină și se toarnă, cu un
cornet de hîrtie, mici suluri, lungi de 5 - 6 cm, care se
coc, la foc domol.
Eclerurile se taie în lung, în două jumătăți, între care se
pune crema preparată astfel: se freacă gălbenușurile cu
3/4 ( 75 g ) din zahăr și vanilia pisată ( zahărul vanilat ),
se adaugă făina, apoi laptele rece și se fierbe totul pînă cînd
compoziția devine ca o cremă consistentă.
Separat, se bat albușurile spumă, îndulcite cu restul de zahăr
( 25 g ) și apoi se amestecă ușor cu crema.
Se pune crema la rece și, după ce s-a răcit, se umplu cu ea eclerurile.
Eclerurile se pot da de la vîrsta de 1 an.
Dacă în loc de cremă se umplu cu gem, se pot da chiar de la 9 luni.


Calorii  230/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții