Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ecler cu Cremă de Vanilie
ECLER CU CREMĂ DE VANILIE
( 10 porții x 100 g )
Ingrediente
- Ouă 3 buc
- făină 100 g
- ulei 50 g
- sare 2 g
- apă 100 ml
Pentru cremă:
- Ouă 2 buc
- zahăr 100 g
- făină 75 g
- lapte 1/2 litru
- zahăr vanilat 2 plicuri ( vanilie 1 baton )
Mod de preparare
În apa care clocotește, se pun făina, uleiul și sarea.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă se obține
un aluat legat, care se desprinde ușor de pe lingură.
Se lasă să stea 5 minute., apoi se adaugă ouăle, unul
cîte unul.
Se tapetează o tavă cu puțină făină și se toarnă, cu un
cornet de hîrtie, mici suluri, lungi de 5 - 6 cm, care se
coc, la foc domol.
Eclerurile se taie în lung, în două jumătăți, între care se
pune crema preparată astfel: se freacă gălbenușurile cu
3/4 ( 75 g ) din zahăr și vanilia pisată ( zahărul vanilat ),
se adaugă făina, apoi laptele rece și se fierbe totul pînă cînd
compoziția devine ca o cremă consistentă.
Separat, se bat albușurile spumă, îndulcite cu restul de zahăr
( 25 g ) și apoi se amestecă ușor cu crema.
Se pune crema la rece și, după ce s-a răcit, se umplu cu ea eclerurile.
Eclerurile se pot da de la vîrsta de 1 an.
Dacă în loc de cremă se umplu cu gem, se pot da chiar de la 9 luni.
Calorii 230/porție
Ecler cu Cremă de Vanilie
ECLER CU CREMĂ DE VANILIE
( 10 porții x 100 g )
Ingrediente
- Ouă 3 buc
- făină 100 g
- ulei 50 g
- sare 2 g
- apă 100 ml
Pentru cremă:
- Ouă 2 buc
- zahăr 100 g
- făină 75 g
- lapte 1/2 litru
- zahăr vanilat 2 plicuri ( vanilie 1 baton )
Mod de preparare
În apa care clocotește, se pun făina, uleiul și sarea.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă se obține
un aluat legat, care se desprinde ușor de pe lingură.
Se lasă să stea 5 minute., apoi se adaugă ouăle, unul
cîte unul.
Se tapetează o tavă cu puțină făină și se toarnă, cu un
cornet de hîrtie, mici suluri, lungi de 5 - 6 cm, care se
coc, la foc domol.
Eclerurile se taie în lung, în două jumătăți, între care se
pune crema preparată astfel: se freacă gălbenușurile cu
3/4 ( 75 g ) din zahăr și vanilia pisată ( zahărul vanilat ),
se adaugă făina, apoi laptele rece și se fierbe totul pînă cînd
compoziția devine ca o cremă consistentă.
Separat, se bat albușurile spumă, îndulcite cu restul de zahăr
( 25 g ) și apoi se amestecă ușor cu crema.
Se pune crema la rece și, după ce s-a răcit, se umplu cu ea eclerurile.
Eclerurile se pot da de la vîrsta de 1 an.
Dacă în loc de cremă se umplu cu gem, se pot da chiar de la 9 luni.
Calorii 230/porție
Ciocolată Din Lapte Praf
CIOCOLATĂ DIN LAPTE PREF
( 20 porții x 40 - 50 g )
Ingrediente
- Zahăr pudră 500 g
- apă 100 ml
- unt 100 g
- lapte praf 250 g
- cacao 50 - 100 g
- suc de lămîie 10 - 20 ml
- zahăr vanilat 1 - 2 plicuri
Mod de preparare
Se cerne prin sită lapte praf și cacao.
Separat, se toarnă zahărul în apă rece,
amestecînd ca să se dizolve.
Se pune la foc, amestecînd mereu.
Cînd fierbe, se adaugă zeama de lămîie,
pentru a nu se zaharisi.
După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc
și se adaugă untul.
Îndată ce acesta s-a topit, se adaugă laptele
praf, cacaua și zahărul vanilat, amestecînd
bine, spre a se omogeniza.
Se toarnă compoziția într-o tavă plană și
se pune la rece.
După ce s-a închegat, se porționează cu un
cuțit înmuiat în apă caldă.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii cca 215/porție
Ciocolată Din Lapte Praf
CIOCOLATĂ DIN LAPTE PREF
( 20 porții x 40 - 50 g )
Ingrediente
- Zahăr pudră 500 g
- apă 100 ml
- unt 100 g
- lapte praf 250 g
- cacao 50 - 100 g
- suc de lămîie 10 - 20 ml
- zahăr vanilat 1 - 2 plicuri
Mod de preparare
Se cerne prin sită lapte praf și cacao.
Separat, se toarnă zahărul în apă rece,
amestecînd ca să se dizolve.
Se pune la foc, amestecînd mereu.
Cînd fierbe, se adaugă zeama de lămîie,
pentru a nu se zaharisi.
După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc
și se adaugă untul.
Îndată ce acesta s-a topit, se adaugă laptele
praf, cacaua și zahărul vanilat, amestecînd
bine, spre a se omogeniza.
Se toarnă compoziția într-o tavă plană și
se pune la rece.
După ce s-a închegat, se porționează cu un
cuțit înmuiat în apă caldă.
Se dă la copiii peste 1 an.
Calorii cca 215/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții