Prăjitură cu Gem




PRĂJITURĂ CU GEM

( 20 porții x 60 g )

Ingrediete

- Ouă 4 buc
- unt sau margarină 200 g
- zahăr pudră 200 g
- făină 250 g
- coaja rasă de la o lămîie
- sare 5 g
- gem 120 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Untul se freacă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de
lămîie și sarea.
Se adaugă făina și, la sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă și tapetată cu
hîrtie, într-un strat nu prea gros.
Se coace în cuptor, la foc potrivit, 20 minute.
Se lasă să se răcească, se taie din două și se umple cu gem.
Deasupra, pudrează cu zahăr vanilat.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii 190/porție




Prăjitură cu Gem




PRĂJITURĂ CU GEM

( 20 porții x 60 g )

Ingrediete

- Ouă 4 buc
- unt sau margarină 200 g
- zahăr pudră 200 g
- făină 250 g
- coaja rasă de la o lămîie
- sare 5 g
- gem 120 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Untul se freacă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de
lămîie și sarea.
Se adaugă făina și, la sfîrșit, albușurile bătute spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă și tapetată cu
hîrtie, într-un strat nu prea gros.
Se coace în cuptor, la foc potrivit, 20 minute.
Se lasă să se răcească, se taie din două și se umple cu gem.
Deasupra, pudrează cu zahăr vanilat.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii 190/porție




Prăjitură ( Manșoane ) cu Gem



PRĂJITURĂ ( MANȘOANE ) CU GEM

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente

- Făină 30 g
- zahăr 30 g
- 2 ou g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- gem ( dulceață sau piure de fructe ) 30 g
- unt 5 g


Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu zahărul, pînă cînd se obține
o spumă.
Se adaugă făina, ,,în ploaie”, amestecînd mereu.
Se unge o tavă, se presară cu făină, se toarnă în ea
compoziția și se pune în cuptor.
Cînd aluat este ușor rumenit, se răstoarnă pe un
șervet umezit și se rulează cît este cald.
Apoi se taie în manșoane ( mici tubulețe ) care,
cînd se răcesc, se umplu cu gem, dulceață sau
piure de fructe.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   180/porție



Prăjitură ( Manșoane ) cu Gem



PRĂJITURĂ ( MANȘOANE ) CU GEM

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente

- Făină 30 g
- zahăr 30 g
- 2 ou g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- gem ( dulceață sau piure de fructe ) 30 g
- unt 5 g


Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu zahărul, pînă cînd se obține
o spumă.
Se adaugă făina, ,,în ploaie”, amestecînd mereu.
Se unge o tavă, se presară cu făină, se toarnă în ea
compoziția și se pune în cuptor.
Cînd aluat este ușor rumenit, se răstoarnă pe un
șervet umezit și se rulează cît este cald.
Apoi se taie în manșoane ( mici tubulețe ) care,
cînd se răcesc, se umplu cu gem, dulceață sau
piure de fructe.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   180/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții