Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Batoane cu Miere și Vanilie
BATOANE CU MIERE ȘI VANILIE
( 15 porții x 40 - 50 g )
Ingrediente
- Miere 300 g
- 2 ouă
- unt 150 g
- vanilie 1/4 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- praf de copt 1/2 pachet
- făină cît cuprinde
Mod de preparare
Se bate spumă mierea, împreună cu ouăle, într-un vas
smălțuit, apoi se pun pe foc mic și se amestecă continuu.
Cînd compoziția începe să se îngroașe, se dă la o parte
de foc și se amestecă în continuare, pînă se răcește.
Se adaugă praful de copt, untul tăiat în bucățele, vanilia
pisată ( zahărul vanilat ) și făina necesară pentru a obține
un aluat moale.
Se formează bastonașe, ce se pun pe o tavă unsă și
presărată cu făină și se coc pînă se rumenesc.
Se pot da copiilor de la 9 luni.
Calorii 190/porție
Batoane cu Miere și Vanilie
BATOANE CU MIERE ȘI VANILIE
( 15 porții x 40 - 50 g )
Ingrediente
- Miere 300 g
- 2 ouă
- unt 150 g
- vanilie 1/4 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- praf de copt 1/2 pachet
- făină cît cuprinde
Mod de preparare
Se bate spumă mierea, împreună cu ouăle, într-un vas
smălțuit, apoi se pun pe foc mic și se amestecă continuu.
Cînd compoziția începe să se îngroașe, se dă la o parte
de foc și se amestecă în continuare, pînă se răcește.
Se adaugă praful de copt, untul tăiat în bucățele, vanilia
pisată ( zahărul vanilat ) și făina necesară pentru a obține
un aluat moale.
Se formează bastonașe, ce se pun pe o tavă unsă și
presărată cu făină și se coc pînă se rumenesc.
Se pot da copiilor de la 9 luni.
Calorii 190/porție
Batoane cu Brînză de Vaci
BATOANE CU BRÎNZĂ DE VACI
( 4 porții x 40 - 50 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 50 g
- făină 50 g
- unt 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Brînza de vaci, foarte bine stoarsă, se trece prin
sită, apoi se amestecă cu untul, sarea și cu făina.
Se frămîntă bine.
Aluatul obținut se lasă o oră la rece, apoi se întinde
o foaie potrivit de subțire, din care cu ruleta se taie
mici batoane.
Se ung batonașele cu gălbenuș de ou și se coc în
cuptor fierbinte.
Se servesc cu ceai, bulion de legume sau de carne.
Se pot da copiilor de la 7 luni.
Calorii 160/porție
Batoane cu Brînză de Vaci
BATOANE CU BRÎNZĂ DE VACI
( 4 porții x 40 - 50 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 50 g
- făină 50 g
- unt 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Brînza de vaci, foarte bine stoarsă, se trece prin
sită, apoi se amestecă cu untul, sarea și cu făina.
Se frămîntă bine.
Aluatul obținut se lasă o oră la rece, apoi se întinde
o foaie potrivit de subțire, din care cu ruleta se taie
mici batoane.
Se ung batonașele cu gălbenuș de ou și se coc în
cuptor fierbinte.
Se servesc cu ceai, bulion de legume sau de carne.
Se pot da copiilor de la 7 luni.
Calorii 160/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții