Batoane cu Brînză de Vaci



BATOANE CU BRÎNZĂ DE VACI

( 4 porții x 40 - 50 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 50 g
- făină 50 g
- unt 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Brînza de vaci, foarte bine stoarsă, se trece prin
sită, apoi se amestecă cu untul, sarea și cu făina.
Se frămîntă bine.
Aluatul obținut se lasă o oră la rece, apoi se întinde
o foaie potrivit de subțire, din care cu ruleta se taie
mici batoane.
Se ung batonașele cu gălbenuș de ou și se coc în
cuptor fierbinte.
Se servesc cu ceai, bulion de legume sau de carne.
Se pot da copiilor de la 7 luni.


Calorii   160/porție



Batoane cu Brînză de Vaci



BATOANE CU BRÎNZĂ DE VACI

( 4 porții x 40 - 50 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 50 g
- făină 50 g
- unt 50 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Brînza de vaci, foarte bine stoarsă, se trece prin
sită, apoi se amestecă cu untul, sarea și cu făina.
Se frămîntă bine.
Aluatul obținut se lasă o oră la rece, apoi se întinde
o foaie potrivit de subțire, din care cu ruleta se taie
mici batoane.
Se ung batonașele cu gălbenuș de ou și se coc în
cuptor fierbinte.
Se servesc cu ceai, bulion de legume sau de carne.
Se pot da copiilor de la 7 luni.


Calorii   160/porție



Cornulețe din Aluat cu Brînză de Vaci



CORNULEȚE DIN ALUAT CU BRÎNZĂ DE VACI

( 15 porții x 50 g )

Ingrediente

- Unt 200 g
- brînză de vaci 250 g
- sare 5 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- făină cît cuprinde
- gem 100 g sau rahat 200 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare

Din unt, brînză, sare, vanilie și făină se prepară
o cocă, din care se întinde o foaie groasă de 2 - 3 cm.
Aceasta se taie în pătrățele, care se umplu cu gem
sau rahat și apoi li se dă forma de cornulețe.
Se ung pe deasupra cu gălbenușul de ou și se coc
în cuptor, la foc iute, 15 - 20 minute.
Se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii     175/porție



Cornulețe din Aluat cu Brînză de Vaci



CORNULEȚE DIN ALUAT CU BRÎNZĂ DE VACI

( 15 porții x 50 g )

Ingrediente

- Unt 200 g
- brînză de vaci 250 g
- sare 5 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- făină cît cuprinde
- gem 100 g sau rahat 200 g
- gălbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare

Din unt, brînză, sare, vanilie și făină se prepară
o cocă, din care se întinde o foaie groasă de 2 - 3 cm.
Aceasta se taie în pătrățele, care se umplu cu gem
sau rahat și apoi li se dă forma de cornulețe.
Se ung pe deasupra cu gălbenușul de ou și se coc
în cuptor, la foc iute, 15 - 20 minute.
Se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii     175/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții