Biscuiți cu Miere



BISCUIȚI CU MIERE

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente

- Miere 50 g
- 2 ouă
- smîntînă 150 g
- unt sau margarină 150 g
- făină 400 g
- praf de amoniac 5 g ( o linguriță )
- sare 3 - 4 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Ouăle, bătute cu mierea, se amestecă bine cu untul
și smîntîna ușor încălzite cu amoniacul și cu sarea.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat potrivit de moale.
Se acoperă cu un servet și se lasă să se odihnească
20 - 30 minute.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie în
dreptunghiuri nu prea mari, care se așază într-o tavă,
la distanță de 2 - 3 cm între ele și se coc la foc mic.
Se pot da la copiii peste 9 luni.


Calorii 105/porție





Biscuiți cu Miere



BISCUIȚI CU MIERE

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente

- Miere 50 g
- 2 ouă
- smîntînă 150 g
- unt sau margarină 150 g
- făină 400 g
- praf de amoniac 5 g ( o linguriță )
- sare 3 - 4 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Ouăle, bătute cu mierea, se amestecă bine cu untul
și smîntîna ușor încălzite cu amoniacul și cu sarea.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat potrivit de moale.
Se acoperă cu un servet și se lasă să se odihnească
20 - 30 minute.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie în
dreptunghiuri nu prea mari, care se așază într-o tavă,
la distanță de 2 - 3 cm între ele și se coc la foc mic.
Se pot da la copiii peste 9 luni.


Calorii 105/porție





Batoane cu Miere și Vanilie



BATOANE CU MIERE ȘI VANILIE

( 15 porții x 40 - 50 g )

Ingrediente

- Miere 300 g
- 2 ouă
- unt 150 g
- vanilie 1/4 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- praf de copt 1/2 pachet
- făină cît cuprinde


Mod de preparare

Se bate spumă mierea, împreună cu ouăle, într-un vas
smălțuit, apoi se pun pe foc mic și se amestecă continuu.
Cînd compoziția începe să se îngroașe, se dă la o parte
de foc și se amestecă în continuare, pînă se răcește.
Se adaugă praful de copt, untul tăiat în bucățele, vanilia
pisată ( zahărul vanilat ) și făina necesară pentru a obține
un aluat moale.
Se formează bastonașe, ce se pun pe o tavă unsă și
presărată cu făină și se coc pînă se rumenesc.
Se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii    190/porție




Batoane cu Miere și Vanilie



BATOANE CU MIERE ȘI VANILIE

( 15 porții x 40 - 50 g )

Ingrediente

- Miere 300 g
- 2 ouă
- unt 150 g
- vanilie 1/4 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- praf de copt 1/2 pachet
- făină cît cuprinde


Mod de preparare

Se bate spumă mierea, împreună cu ouăle, într-un vas
smălțuit, apoi se pun pe foc mic și se amestecă continuu.
Cînd compoziția începe să se îngroașe, se dă la o parte
de foc și se amestecă în continuare, pînă se răcește.
Se adaugă praful de copt, untul tăiat în bucățele, vanilia
pisată ( zahărul vanilat ) și făina necesară pentru a obține
un aluat moale.
Se formează bastonașe, ce se pun pe o tavă unsă și
presărată cu făină și se coc pînă se rumenesc.
Se pot da copiilor de la 9 luni.


Calorii    190/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții