Bezele cu Miere



BEZELE CU MIERE

( 12 porții x 30 g )

Ingrediente

- Miere 200 g
- albușuri de ou 6 bucăți
- vanilie 1/4 baton ( zahăr vanilat 1 plic ) sau coaja rasă de la o lămîie
- ulei 5 - 10 ml


Mod de preparare

Se bat bine albușurile cu telul, se adaugă mirodeniile,
apoi mierea puțin încălzită ( să curgă ), amestecînd ușor.
Pe fundul tăvii de copt se așază o hîrtie albă unsă cu unt
și, luînd cu lingurița din compoziția făcută, se pun grămezi
de mărimea unor nuci, la distanță de 3 - 4 cm una de alta.
Se dau la cuptorul încins, întreținînd focul mic.
Cînd sînt gata, se scot din tavă cu hîrtie cu tot și se, așază
pe o planșetă udată cu apă rece.
Se lasă cîteva minute, apoi se iau una cîte una.
Se păstrează la loc uscat.
Se dau copiilor începînd de la vîrsta de 1 an.

Calorii   60/porție



Bezele cu Miere



BEZELE CU MIERE

( 12 porții x 30 g )

Ingrediente

- Miere 200 g
- albușuri de ou 6 bucăți
- vanilie 1/4 baton ( zahăr vanilat 1 plic ) sau coaja rasă de la o lămîie
- ulei 5 - 10 ml


Mod de preparare

Se bat bine albușurile cu telul, se adaugă mirodeniile,
apoi mierea puțin încălzită ( să curgă ), amestecînd ușor.
Pe fundul tăvii de copt se așază o hîrtie albă unsă cu unt
și, luînd cu lingurița din compoziția făcută, se pun grămezi
de mărimea unor nuci, la distanță de 3 - 4 cm una de alta.
Se dau la cuptorul încins, întreținînd focul mic.
Cînd sînt gata, se scot din tavă cu hîrtie cu tot și se, așază
pe o planșetă udată cu apă rece.
Se lasă cîteva minute, apoi se iau una cîte una.
Se păstrează la loc uscat.
Se dau copiilor începînd de la vîrsta de 1 an.

Calorii   60/porție



Biscuiți cu Miere



BISCUIȚI CU MIERE

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente

- Miere 50 g
- 2 ouă
- smîntînă 150 g
- unt sau margarină 150 g
- făină 400 g
- praf de amoniac 5 g ( o linguriță )
- sare 3 - 4 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Ouăle, bătute cu mierea, se amestecă bine cu untul
și smîntîna ușor încălzite cu amoniacul și cu sarea.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat potrivit de moale.
Se acoperă cu un servet și se lasă să se odihnească
20 - 30 minute.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie în
dreptunghiuri nu prea mari, care se așază într-o tavă,
la distanță de 2 - 3 cm între ele și se coc la foc mic.
Se pot da la copiii peste 9 luni.


Calorii 105/porție





Biscuiți cu Miere



BISCUIȚI CU MIERE

( 20 porții x 50 - 60 g )

Ingrediente

- Miere 50 g
- 2 ouă
- smîntînă 150 g
- unt sau margarină 150 g
- făină 400 g
- praf de amoniac 5 g ( o linguriță )
- sare 3 - 4 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Ouăle, bătute cu mierea, se amestecă bine cu untul
și smîntîna ușor încălzite cu amoniacul și cu sarea.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat potrivit de moale.
Se acoperă cu un servet și se lasă să se odihnească
20 - 30 minute.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie în
dreptunghiuri nu prea mari, care se așază într-o tavă,
la distanță de 2 - 3 cm între ele și se coc la foc mic.
Se pot da la copiii peste 9 luni.


Calorii 105/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții