Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Clătite cu Dulceață
CLĂTITE CU DULCEAȚĂ
( 15 porții x 60 g )
Ingrediente
- 2 Ouă
- făină 150 g
- lapte 300 ml
- zahăr pudră 100 g
- ulei 100 ml
- sare 5 - 6 g
- zahăr vanilat 1 plic
- 1 lămîie
- dulceață 200 g
Mod de preparare
Din făină, ouă, lapte, 20 g ( 1/5 ) zahăr pudră, 1/2 din zahărul
vanilat, sare, coaja rasă și lămîie, se obține o cocă fluidă;
clătitele se fac turnînd cu polonicul din această compoziție
într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei.
Clătitele se prăjesc pe ambele părți, se umplu cu dulceață
( gem ) și se împachetează ca rulourile sau în triunghi.
Se presară apoi peste ele restul de zahăr farin ( 4/5 ), amestecat
cu restul de zahăr vanilat.
Se pot da la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Clătite cu Dulceață
CLĂTITE CU DULCEAȚĂ
( 15 porții x 60 g )
Ingrediente
- 2 Ouă
- făină 150 g
- lapte 300 ml
- zahăr pudră 100 g
- ulei 100 ml
- sare 5 - 6 g
- zahăr vanilat 1 plic
- 1 lămîie
- dulceață 200 g
Mod de preparare
Din făină, ouă, lapte, 20 g ( 1/5 ) zahăr pudră, 1/2 din zahărul
vanilat, sare, coaja rasă și lămîie, se obține o cocă fluidă;
clătitele se fac turnînd cu polonicul din această compoziție
într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei.
Clătitele se prăjesc pe ambele părți, se umplu cu dulceață
( gem ) și se împachetează ca rulourile sau în triunghi.
Se presară apoi peste ele restul de zahăr farin ( 4/5 ), amestecat
cu restul de zahăr vanilat.
Se pot da la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Pișcoturi din Albuș de Ou
PIȘCOTURI DIN ALBUȘ DE OU
( 10 porții x 20 - 30 g )
Ingrediente
- 4 Albușuri de ou
- zahăr pudră 60 g
- făină 40 g
- unt 5 g
- zahăr tos 20 g
Mod de preparare
Se bat albușurile spumă tare.
Se încorporează zahărul și făina ( mai puțin 5 g ),
amestecînd încet.
Se tapetează bine o tavă cu hîrtie albă unsă cu
unt și pudrată cu cele 5 g făină reținută.
Se toarnă cu cornetul compoziția, în formă de
pișcoturi, la distanță de 4 - 5 cm unul de altul și
se presară fiecare pișcot cu puțin zahăr tos.
Se coc la foc moale.
Se dau la copiii peste 1 an.
Calorii 50/porție
Pișcoturi din Albuș de Ou
PIȘCOTURI DIN ALBUȘ DE OU
( 10 porții x 20 - 30 g )
Ingrediente
- 4 Albușuri de ou
- zahăr pudră 60 g
- făină 40 g
- unt 5 g
- zahăr tos 20 g
Mod de preparare
Se bat albușurile spumă tare.
Se încorporează zahărul și făina ( mai puțin 5 g ),
amestecînd încet.
Se tapetează bine o tavă cu hîrtie albă unsă cu
unt și pudrată cu cele 5 g făină reținută.
Se toarnă cu cornetul compoziția, în formă de
pișcoturi, la distanță de 4 - 5 cm unul de altul și
se presară fiecare pișcot cu puțin zahăr tos.
Se coc la foc moale.
Se dau la copiii peste 1 an.
Calorii 50/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții