Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ruladă
RULADĂ
( 6 porții x 60 - 70 g )
Ingrediente
- 3 Ouă
- zahăr pudră 70 g
- făină 60 g
- coajă rasă de lămîie
- dulceață 60 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 10 g
Mod de preparare
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se îngroașă compoziția.
Se adaugă coaja de la 1/2 lămîie, apoi făina și se amestecă bine.
La sfîrșit, se încorporează albușurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă unsă cu unt și se toarnă compoziția într-un
strat gros de circa 1 cm.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 - 25 minute.
Se răstoarnă pe un șervet ud și bine stors, se unge cu un strat de
dulceață, apoi se rulează repede și strîns cu șervetul.
După ce se răcește, se scoate șervetul, rulada se pudrează cu
zahărul vanilat și se taie felii.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 170/porție
Ruladă
RULADĂ
( 6 porții x 60 - 70 g )
Ingrediente
- 3 Ouă
- zahăr pudră 70 g
- făină 60 g
- coajă rasă de lămîie
- dulceață 60 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 10 g
Mod de preparare
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se îngroașă compoziția.
Se adaugă coaja de la 1/2 lămîie, apoi făina și se amestecă bine.
La sfîrșit, se încorporează albușurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă unsă cu unt și se toarnă compoziția într-un
strat gros de circa 1 cm.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 - 25 minute.
Se răstoarnă pe un șervet ud și bine stors, se unge cu un strat de
dulceață, apoi se rulează repede și strîns cu șervetul.
După ce se răcește, se scoate șervetul, rulada se pudrează cu
zahărul vanilat și se taie felii.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 170/porție
Clătite cu Dulceață
CLĂTITE CU DULCEAȚĂ
( 15 porții x 60 g )
Ingrediente
- 2 Ouă
- făină 150 g
- lapte 300 ml
- zahăr pudră 100 g
- ulei 100 ml
- sare 5 - 6 g
- zahăr vanilat 1 plic
- 1 lămîie
- dulceață 200 g
Mod de preparare
Din făină, ouă, lapte, 20 g ( 1/5 ) zahăr pudră, 1/2 din zahărul
vanilat, sare, coaja rasă și lămîie, se obține o cocă fluidă;
clătitele se fac turnînd cu polonicul din această compoziție
într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei.
Clătitele se prăjesc pe ambele părți, se umplu cu dulceață
( gem ) și se împachetează ca rulourile sau în triunghi.
Se presară apoi peste ele restul de zahăr farin ( 4/5 ), amestecat
cu restul de zahăr vanilat.
Se pot da la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Clătite cu Dulceață
CLĂTITE CU DULCEAȚĂ
( 15 porții x 60 g )
Ingrediente
- 2 Ouă
- făină 150 g
- lapte 300 ml
- zahăr pudră 100 g
- ulei 100 ml
- sare 5 - 6 g
- zahăr vanilat 1 plic
- 1 lămîie
- dulceață 200 g
Mod de preparare
Din făină, ouă, lapte, 20 g ( 1/5 ) zahăr pudră, 1/2 din zahărul
vanilat, sare, coaja rasă și lămîie, se obține o cocă fluidă;
clătitele se fac turnînd cu polonicul din această compoziție
într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei.
Clătitele se prăjesc pe ambele părți, se umplu cu dulceață
( gem ) și se împachetează ca rulourile sau în triunghi.
Se presară apoi peste ele restul de zahăr farin ( 4/5 ), amestecat
cu restul de zahăr vanilat.
Se pot da la copiii peste 1 an.
Calorii 190/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții