Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ruladă cu Biscuiți
RULADĂ CU BISCUIȚI
( 6 porții x 80 g )
Ingrediente pentru blat
- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
- cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic
Ingrediente pentru cremă
- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc
Mod de preparare
Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.
Calorii 250/porție
Ruladă cu Biscuiți
RULADĂ CU BISCUIȚI
( 6 porții x 80 g )
Ingrediente pentru blat
- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
- cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic
Ingrediente pentru cremă
- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc
Mod de preparare
Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.
Calorii 250/porție
Ruladă
RULADĂ
( 6 porții x 60 - 70 g )
Ingrediente
- 3 Ouă
- zahăr pudră 70 g
- făină 60 g
- coajă rasă de lămîie
- dulceață 60 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 10 g
Mod de preparare
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se îngroașă compoziția.
Se adaugă coaja de la 1/2 lămîie, apoi făina și se amestecă bine.
La sfîrșit, se încorporează albușurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă unsă cu unt și se toarnă compoziția într-un
strat gros de circa 1 cm.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 - 25 minute.
Se răstoarnă pe un șervet ud și bine stors, se unge cu un strat de
dulceață, apoi se rulează repede și strîns cu șervetul.
După ce se răcește, se scoate șervetul, rulada se pudrează cu
zahărul vanilat și se taie felii.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 170/porție
Ruladă
RULADĂ
( 6 porții x 60 - 70 g )
Ingrediente
- 3 Ouă
- zahăr pudră 70 g
- făină 60 g
- coajă rasă de lămîie
- dulceață 60 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 10 g
Mod de preparare
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se îngroașă compoziția.
Se adaugă coaja de la 1/2 lămîie, apoi făina și se amestecă bine.
La sfîrșit, se încorporează albușurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă unsă cu unt și se toarnă compoziția într-un
strat gros de circa 1 cm.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 - 25 minute.
Se răstoarnă pe un șervet ud și bine stors, se unge cu un strat de
dulceață, apoi se rulează repede și strîns cu șervetul.
După ce se răcește, se scoate șervetul, rulada se pudrează cu
zahărul vanilat și se taie felii.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii 170/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții