Ruladă cu Biscuiți



RULADĂ CU BISCUIȚI

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente pentru blat

- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
-  cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic

Ingrediente pentru cremă

- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare


Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.


Calorii  250/porție



Ruladă cu Biscuiți



RULADĂ CU BISCUIȚI

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente pentru blat

- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
-  cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic

Ingrediente pentru cremă

- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare


Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.


Calorii  250/porție



Ruladă



RULADĂ

( 6 porții x 60 - 70 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr pudră 70 g
- făină 60 g
- coajă rasă de lămîie
- dulceață 60 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 10 g


Mod de preparare

Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se îngroașă compoziția.
Se adaugă coaja de la 1/2 lămîie, apoi făina și se amestecă bine.
La sfîrșit, se încorporează albușurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă unsă cu unt și se toarnă compoziția într-un
strat gros de circa 1 cm.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 - 25 minute.
Se răstoarnă pe un șervet ud și bine stors, se unge cu un strat de
dulceață, apoi se rulează repede și strîns cu șervetul.
După ce se răcește, se scoate șervetul, rulada se pudrează cu
zahărul vanilat și se taie felii.
Se dă copiilor peste 1 an.


Calorii   170/porție



Ruladă



RULADĂ

( 6 porții x 60 - 70 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr pudră 70 g
- făină 60 g
- coajă rasă de lămîie
- dulceață 60 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 10 g


Mod de preparare

Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se îngroașă compoziția.
Se adaugă coaja de la 1/2 lămîie, apoi făina și se amestecă bine.
La sfîrșit, se încorporează albușurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă unsă cu unt și se toarnă compoziția într-un
strat gros de circa 1 cm.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 - 25 minute.
Se răstoarnă pe un șervet ud și bine stors, se unge cu un strat de
dulceață, apoi se rulează repede și strîns cu șervetul.
După ce se răcește, se scoate șervetul, rulada se pudrează cu
zahărul vanilat și se taie felii.
Se dă copiilor peste 1 an.


Calorii   170/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții