Savarină cu Frișcă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente pentru aluat

- 3 Ouă
- zahăr pudră 50 g
- făină 40 g
- zahăr vanilat 1/2 plic

Ingrediente pentru sirop

- Zahăr 75 g
- apă 125 ml

- frișcă 150 g
- eventual gem 50 g

Mod de preparare

Ouăle, întregi, se bat la rece cu telul, împreună cu zahărul
și zahărul vanila, timp de 10 minute.
Se pune vasul cu compoziția pe un foc slab și se mai bate
încă 10 minute, pînă cînd se îngroașe și se întărește, după
care se încorporează ușor făina.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
în ea compoziția; se coace la cuptor, la foc mic, 35 - 40 minute.
Se răstoarnă apoi pe un platou de servit și se însiropează cu
siropul pregătit prin fierberea apei cu zahărul, 10 minute.
Savarina se poate însiropa fie cît este caldă, cu siropul rece,
fie se toarnă siropul cald peste savarina rece.
Se unge cu un strat de gem și se ornează cu frișcă.
Se servește tăiată în felii.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție


Savarină cu Frișcă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente pentru aluat

- 3 Ouă
- zahăr pudră 50 g
- făină 40 g
- zahăr vanilat 1/2 plic

Ingrediente pentru sirop

- Zahăr 75 g
- apă 125 ml

- frișcă 150 g
- eventual gem 50 g

Mod de preparare

Ouăle, întregi, se bat la rece cu telul, împreună cu zahărul
și zahărul vanila, timp de 10 minute.
Se pune vasul cu compoziția pe un foc slab și se mai bate
încă 10 minute, pînă cînd se îngroașe și se întărește, după
care se încorporează ușor făina.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
în ea compoziția; se coace la cuptor, la foc mic, 35 - 40 minute.
Se răstoarnă apoi pe un platou de servit și se însiropează cu
siropul pregătit prin fierberea apei cu zahărul, 10 minute.
Savarina se poate însiropa fie cît este caldă, cu siropul rece,
fie se toarnă siropul cald peste savarina rece.
Se unge cu un strat de gem și se ornează cu frișcă.
Se servește tăiată în felii.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție


Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.


Calorii   130/porție




Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.


Calorii   130/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții