Chec



CHEC

( 25 porții x 60 g )

Ingrediente

- 8 Ouă
- zahăr 500 g
- făină 450 g
- ulei 120 ml
- apă 120 ml
- praf de copt 1/4 plic
- coaja rasă de la o lămîie
- rahat 200 g ( cacao 75 )


Mod de preparare

Se bat albușurile spumă; zahărul se fierbe cu apă și, cînd
dă în clocot, se toarnă, puțin cîte puțin, peste spuma de
albuș, bătînd în continuare cu telul.
Apoi se adaugă, pe rînd gălbenușurile, uleiul, praful de copt,
făina, coaja de lămîie și rahatul ( cacao ).
Se obține o cocă ce se pune în 2 tăvi tapetate cu făină, care
se introduc în cuptorul încins, unde se țin, la foc potrivit
circa 1/2 oră, pînă ce checul se coace ( se încearcă cu un pai ).


Calorii   260/porție















Chec



CHEC

( 25 porții x 60 g )

Ingrediente

- 8 Ouă
- zahăr 500 g
- făină 450 g
- ulei 120 ml
- apă 120 ml
- praf de copt 1/4 plic
- coaja rasă de la o lămîie
- rahat 200 g ( cacao 75 )


Mod de preparare

Se bat albușurile spumă; zahărul se fierbe cu apă și, cînd
dă în clocot, se toarnă, puțin cîte puțin, peste spuma de
albuș, bătînd în continuare cu telul.
Apoi se adaugă, pe rînd gălbenușurile, uleiul, praful de copt,
făina, coaja de lămîie și rahatul ( cacao ).
Se obține o cocă ce se pune în 2 tăvi tapetate cu făină, care
se introduc în cuptorul încins, unde se țin, la foc potrivit
circa 1/2 oră, pînă ce checul se coace ( se încearcă cu un pai ).


Calorii   260/porție















Ștrudel cu Mere



ȘTRUDEL CU MERE

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 250 g
- 3 gălbenușuri de ou
- margarină 100 g
- oțet 30 ml
- apă 3 linguri

Umplutură

- mere 500 g
- pesmet 10 g
- zahăr 50 g
- scorțișoară 1/2 linguriță


Mod de preparare

Se încorporează margarina în făină, se adaugă gălbenușurile,
oțetul, apa, sarea și se frămîntă bine.
Se învelește aluatul într-un șervet și se ține la frigider pînă
a doaua zi.
Se împarte aluatul în 3 părți egale, se întind cu sucitorul 3 foi
cît mai subțiri, se presară deasupra fiecăreia pesmet, zahăr,
scorțișoară și merele, curățate de coajă și rase.
Se rulează fiecare în parte și se așază într-o tavă presărată cu făină.
Ștrudelul se pune la copt, la cuptor, la foc potrivit, 45 de minute.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se servește tăiat felii.
Se dă de la 9 luni.

Calorii   200/porție




Ștrudel cu Mere



ȘTRUDEL CU MERE

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 250 g
- 3 gălbenușuri de ou
- margarină 100 g
- oțet 30 ml
- apă 3 linguri

Umplutură

- mere 500 g
- pesmet 10 g
- zahăr 50 g
- scorțișoară 1/2 linguriță


Mod de preparare

Se încorporează margarina în făină, se adaugă gălbenușurile,
oțetul, apa, sarea și se frămîntă bine.
Se învelește aluatul într-un șervet și se ține la frigider pînă
a doaua zi.
Se împarte aluatul în 3 părți egale, se întind cu sucitorul 3 foi
cît mai subțiri, se presară deasupra fiecăreia pesmet, zahăr,
scorțișoară și merele, curățate de coajă și rase.
Se rulează fiecare în parte și se așază într-o tavă presărată cu făină.
Ștrudelul se pune la copt, la cuptor, la foc potrivit, 45 de minute.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se servește tăiat felii.
Se dă de la 9 luni.

Calorii   200/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții