Salam de Ciocolată




SALAM DE CIOCOLATĂ

( 10 porții x 60 - 70 g )

Ingrediente

- Unt 100 g
- zahăr pudră 250 g
- biscuiți 250 g
- 2 gălbenușuri de ou
- cacao 40 g
- zahăr vanilat 1 plic



Mod de preparare


Untul se freacă spumă cu zahărul.
Se adaugă, pe rînd, gălbenușurile,
cacaoa, zahărul vanilat și biscuiții
tăiați mărunt, stropiți cu puțin sirop
de zahăr.
Se amestecă totul bine și se întinde
pe un celofan sau pergament presărat
cu zahăr.
I se dă forma unui salam rulîndu-se strîns.
Se ține la rece cîteva ore, după care se
scoate celofanul și salamul se taie felii.
Se dă copiilor începînd de la 1 an.


Calorii    290/porție



Salam de Ciocolată




SALAM DE CIOCOLATĂ

( 10 porții x 60 - 70 g )

Ingrediente

- Unt 100 g
- zahăr pudră 250 g
- biscuiți 250 g
- 2 gălbenușuri de ou
- cacao 40 g
- zahăr vanilat 1 plic



Mod de preparare


Untul se freacă spumă cu zahărul.
Se adaugă, pe rînd, gălbenușurile,
cacaoa, zahărul vanilat și biscuiții
tăiați mărunt, stropiți cu puțin sirop
de zahăr.
Se amestecă totul bine și se întinde
pe un celofan sau pergament presărat
cu zahăr.
I se dă forma unui salam rulîndu-se strîns.
Se ține la rece cîteva ore, după care se
scoate celofanul și salamul se taie felii.
Se dă copiilor începînd de la 1 an.


Calorii    290/porție



Salam de Biscuiți



SALAM DE BISCUIȚI

( 12 porții x 80 g )

Ingrediente

- Biscuiții 500 g
- unt 160 g
- zahăr pudră 100 g
- 4 ouă
- cacao 50 g
- vanilie 1/2 baton sau 2 plicuri zahăr vanilat



Mod de preparare

Untul se freacă cu zahărul, pînă devine spumos.
Se adaugă gălbenușurile, cacao, vanilia pisată
( sau zahărul vanilat ) și biscuiții tăiați mărunt,
amestecînd bine de fiecare dată.
În sfîrșit, se înglobează, ușor, albușurile bătute spumă.
Compoziția obținută se întinde lung, pe o hîrtie
pergament sau celofan, presărat cu zahăr.
I se dă forma de salam și se rulează strîns.
Se dă la rece, fără să se scoată celofanul.
A doua zi se scoate celofanul și salamul se taie felioare.
Se dă copiilor de la 9 luni.


Calorii   circa  315/porție




Salam de Biscuiți



SALAM DE BISCUIȚI

( 12 porții x 80 g )

Ingrediente

- Biscuiții 500 g
- unt 160 g
- zahăr pudră 100 g
- 4 ouă
- cacao 50 g
- vanilie 1/2 baton sau 2 plicuri zahăr vanilat



Mod de preparare

Untul se freacă cu zahărul, pînă devine spumos.
Se adaugă gălbenușurile, cacao, vanilia pisată
( sau zahărul vanilat ) și biscuiții tăiați mărunt,
amestecînd bine de fiecare dată.
În sfîrșit, se înglobează, ușor, albușurile bătute spumă.
Compoziția obținută se întinde lung, pe o hîrtie
pergament sau celofan, presărat cu zahăr.
I se dă forma de salam și se rulează strîns.
Se dă la rece, fără să se scoată celofanul.
A doua zi se scoate celofanul și salamul se taie felioare.
Se dă copiilor de la 9 luni.


Calorii   circa  315/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții