1 Decembrie



1 DECEMBRIE 1918


1 Decembrie este ziua libera a Românilor dată
prin lege în 1990 după înlăturarea regimului comunism.
Ziua națională va fi sărbătorită de întreaga  Românie,
cu parade și diverse spectacole pe teritoriul României,
la care participă mulți români, și care statul român a
acordat liber ca toți români să poată sărbători ziua
națională a României.



1 Decembrie poezii-literare.ro



Unirea de la 1 Decembrie 1918- Marea unire a Transilvaniei
Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România a avut loc
la Alba-Iulia.
Pe 1 decembrie 1918 au venit circa 100 000 de rămâni.
Relatările participanților spun că erau grupuri mari de
români care se îndreptau în ziua aceasta spre Alba-Iulia.
Atmosfera acelei zilei era de sărbătoare, erau prezenți
oameni simpli, politicieni și din cultul religios.






1 Decembrie



1 DECEMBRIE 1918


1 Decembrie este ziua libera a Românilor dată
prin lege în 1990 după înlăturarea regimului comunism.
Ziua națională va fi sărbătorită de întreaga  Românie,
cu parade și diverse spectacole pe teritoriul României,
la care participă mulți români, și care statul român a
acordat liber ca toți români să poată sărbători ziua
națională a României.



1 Decembrie poezii-literare.ro



Unirea de la 1 Decembrie 1918- Marea unire a Transilvaniei
Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România a avut loc
la Alba-Iulia.
Pe 1 decembrie 1918 au venit circa 100 000 de rămâni.
Relatările participanților spun că erau grupuri mari de
români care se îndreptau în ziua aceasta spre Alba-Iulia.
Atmosfera acelei zilei era de sărbătoare, erau prezenți
oameni simpli, politicieni și din cultul religios.






Tort Fără Cremă



TORT FĂRĂ CREMĂ

( 10 porții x 60 - 80 g )

Ingrediente

- 2 Ouă
- zahăr 350 g
- unt 120 g
- lapte 50ml
- coaja de la 1/2 lămîie
- zahăr vanilat 1 plic
- praf de copt o linguriță
- rahat sau fructe din dulceață 180 g
- eventual frișcă 200 g


 Mod de preparare


Se freacă bine gălbenușurile cu 100 g zahăr ( pînă nu se
mai simte zahărul ).
Se adaugă untul frecat spumă, laptele rece, coaja de lămîie,
praful de copt, rahatul tăvălit prin făină și tăiat bucăți mici,
sau fructele din dulceață și, apoi, făina, pusă cîte puțin.
La sfîrșit se încorporează albușurile, bătute spumă.
Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și se
coace, la cuptor, la foc potrivit.
Cînd este cald, tortul se însiropează cu un pahar de sirop
( 250 g zahăr la un pahar de apă ).
Cînd s-a răcit, se scoate pe un platou.
Se poate orna cu frișcă.
Se dă copiilor după vîrsta de 9 luni.


Calorii   circa  260/porție





Tort Fără Cremă



TORT FĂRĂ CREMĂ

( 10 porții x 60 - 80 g )

Ingrediente

- 2 Ouă
- zahăr 350 g
- unt 120 g
- lapte 50ml
- coaja de la 1/2 lămîie
- zahăr vanilat 1 plic
- praf de copt o linguriță
- rahat sau fructe din dulceață 180 g
- eventual frișcă 200 g


 Mod de preparare


Se freacă bine gălbenușurile cu 100 g zahăr ( pînă nu se
mai simte zahărul ).
Se adaugă untul frecat spumă, laptele rece, coaja de lămîie,
praful de copt, rahatul tăvălit prin făină și tăiat bucăți mici,
sau fructele din dulceață și, apoi, făina, pusă cîte puțin.
La sfîrșit se încorporează albușurile, bătute spumă.
Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și se
coace, la cuptor, la foc potrivit.
Cînd este cald, tortul se însiropează cu un pahar de sirop
( 250 g zahăr la un pahar de apă ).
Cînd s-a răcit, se scoate pe un platou.
Se poate orna cu frișcă.
Se dă copiilor după vîrsta de 9 luni.


Calorii   circa  260/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții