Tartine cu Unt și Sardele



TARTINE CU UNT ȘI SARDELE


Ingrediente

- 100 g sardele fără oase ( din conservă )
- 3 castraveciori în oțet
- 3 ouă fierte tari
- 1 linguriță de muștar
- 100 g unt
- 3 - 4 fire de ceapă verde
- 1 franzelă



Mod de preparare


Se toacă mărunt castraveciorii și sardelele, apoi se
trec împreună cu ceapa prin mașina de tocat.
Pasta obținută se amestecă cu untul frecat spumă și
cu o linguriță de muștar.
Amestecul se omogenizează și se potrivește din sare,
după care se ung felii de franzelă prăjite în prealabil
pe plită.
Se așază tartinele pe un platou, se ornează platoul cu
frunze de salată verde și se servesc reci.






Tartine cu Unt și Sardele



TARTINE CU UNT ȘI SARDELE


Ingrediente

- 100 g sardele fără oase ( din conservă )
- 3 castraveciori în oțet
- 3 ouă fierte tari
- 1 linguriță de muștar
- 100 g unt
- 3 - 4 fire de ceapă verde
- 1 franzelă



Mod de preparare


Se toacă mărunt castraveciorii și sardelele, apoi se
trec împreună cu ceapa prin mașina de tocat.
Pasta obținută se amestecă cu untul frecat spumă și
cu o linguriță de muștar.
Amestecul se omogenizează și se potrivește din sare,
după care se ung felii de franzelă prăjite în prealabil
pe plită.
Se așază tartinele pe un platou, se ornează platoul cu
frunze de salată verde și se servesc reci.






Tartine Picante




TARTINE PICANTE


Ingrediente

- 1/2 franzelă
- 2 ouă fierte tari
- 1 linguriță de boia dulce
- 3 linguri de smîntînă
- 3 - 4 fire de ceapă verde
- 3 linguri de unt



Mod de preparare


Se taie franzela felii subțiri de 1 cm și se prăjesc în unt.
Se lasă pe o farfurie.
Într-o farfurie adîncă se pun ouăle trecute prin sită, se
amestecă cu ceapa tocată fin și cu untul frecat spumă.
Amestecul se colorează cu boia dulce și se subțiază cu
smîntînă.
Se ung feliile de franzelă reci, se pun pe un platou ornat
cu felii de ou sau frunze de salată verde și se servesc în
aceeași zi.





Tartine Picante




TARTINE PICANTE


Ingrediente

- 1/2 franzelă
- 2 ouă fierte tari
- 1 linguriță de boia dulce
- 3 linguri de smîntînă
- 3 - 4 fire de ceapă verde
- 3 linguri de unt



Mod de preparare


Se taie franzela felii subțiri de 1 cm și se prăjesc în unt.
Se lasă pe o farfurie.
Într-o farfurie adîncă se pun ouăle trecute prin sită, se
amestecă cu ceapa tocată fin și cu untul frecat spumă.
Amestecul se colorează cu boia dulce și se subțiază cu
smîntînă.
Se ung feliile de franzelă reci, se pun pe un platou ornat
cu felii de ou sau frunze de salată verde și se servesc în
aceeași zi.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții