Roșii Umplute cu Pateu de Ficat sau Ficăței de Pasăre




ROȘII UMPLUTE CU PATEU DE FICAT SAI FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediete

- 6 - 8 roșii bine coapte
- 6 ficăței de pasăre sau 100 g pateu de ficat
- 1 ou fiert tare
- piper măcinat
- miezul de la 2 roșii
- 1 lingură de unt topit
- mărar tocat mărunt
- sare



Mod de preparare

Roșiile se spală și cu un cuțit se golesc de miez.
Se lasă să se scurgă, timp în care se pregătește
amestecul din pateu de ficat, frecat cu unt înmuiat
pe foc, cu oul sfărîmat cu furculița, miezul de la
două roșii și verdeață tocată mărunt.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se
omogenizează și apoi se umplu roșiile care se așază
pe un platou, asortate cu frunze de salată verde și felii
de ou fiert tare, se țin la rece o oră, după care se pot servi.
Ficățeii de pasăre pot înlocui pateul de ficat.
Se fierb și se taie în felii subțirii, după care se face amestecul
cu restul ingredientelor.





Roșii Umplute cu Pateu de Ficat sau Ficăței de Pasăre




ROȘII UMPLUTE CU PATEU DE FICAT SAI FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediete

- 6 - 8 roșii bine coapte
- 6 ficăței de pasăre sau 100 g pateu de ficat
- 1 ou fiert tare
- piper măcinat
- miezul de la 2 roșii
- 1 lingură de unt topit
- mărar tocat mărunt
- sare



Mod de preparare

Roșiile se spală și cu un cuțit se golesc de miez.
Se lasă să se scurgă, timp în care se pregătește
amestecul din pateu de ficat, frecat cu unt înmuiat
pe foc, cu oul sfărîmat cu furculița, miezul de la
două roșii și verdeață tocată mărunt.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se
omogenizează și apoi se umplu roșiile care se așază
pe un platou, asortate cu frunze de salată verde și felii
de ou fiert tare, se țin la rece o oră, după care se pot servi.
Ficățeii de pasăre pot înlocui pateul de ficat.
Se fierb și se taie în felii subțirii, după care se face amestecul
cu restul ingredientelor.





Roșii Umplute cu Salată de Vinete




ROȘII UMPLUTE CU SALATĂ DE VINETE



Ingrediente


- 6 - 8 roșii mijlocii bine coapte
- 2 vinete
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ceapă mică
- 2 lingură smîntînă sau 1 lingură maioneză



 Mod de preparare


Se coc vinetele la foc iute, se curăță de coajă și se scurg timp
de o jumătate de oră.
Se toacă mărunt cu un cuțit de lemn, se pun într-un vas adînc
și se freacă cu uleiul adăugat picătură cu picătură.
Se sărează după gust și se adaugă ceapa tocată mărunt.
Ca să-și piardă din tărie, ceapa se freacă cu sare și se clătește cu
apă rece, apoi se stoarce în mînă.
Cînd amestecul este gata se adaugă o lingură de smîntînă sau de
maioneză și se omogenizează.
Se umplu roșiile cu salata astfel pregătită și se țin la rece o oră.
Se servesc în aceeași zi, așezate pe un platou ornat cu felii de
ou fiert tare și frunze de salată verde.





Roșii Umplute cu Salată de Vinete




ROȘII UMPLUTE CU SALATĂ DE VINETE



Ingrediente


- 6 - 8 roșii mijlocii bine coapte
- 2 vinete
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ceapă mică
- 2 lingură smîntînă sau 1 lingură maioneză



 Mod de preparare


Se coc vinetele la foc iute, se curăță de coajă și se scurg timp
de o jumătate de oră.
Se toacă mărunt cu un cuțit de lemn, se pun într-un vas adînc
și se freacă cu uleiul adăugat picătură cu picătură.
Se sărează după gust și se adaugă ceapa tocată mărunt.
Ca să-și piardă din tărie, ceapa se freacă cu sare și se clătește cu
apă rece, apoi se stoarce în mînă.
Cînd amestecul este gata se adaugă o lingură de smîntînă sau de
maioneză și se omogenizează.
Se umplu roșiile cu salata astfel pregătită și se țin la rece o oră.
Se servesc în aceeași zi, așezate pe un platou ornat cu felii de
ou fiert tare și frunze de salată verde.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții