Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Canelone
CANELONE
Ingrediente
- 1/2 lapte dulce
- 1 cană de făină
- sare
- 1 ou - pentru clătite
- 100 g de friptură rece
- 100 g salam
- 100 g de ciuperci
- 1 ceapă tocată
- 1 lingură bulion de roșii
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de roșii îndulcit
- 100 g de costiță afumată
Mod de preparare
Se face un aluat de clătite, obișnuit, din lapte,
ou și făină, apoi se coc clătitele, se așază pe o
farfurie și se pregătește umplutura.
Se toacă friptura, se taie fîșii subțiri costița afumată,
salamul se toacă mărunt, se amestecă cu ciupercile
trase în puțin ulei pe foc mic, împreună cu ceapa tocată.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
amestecă cu o linguriță de bulion de roșii.
Se umplu clătitele, se rulează și se pun în formă de sticlă incasabilă.
Se acoperă cu un sos de roșii îndulcit după gust și
cu uleiul rămas de la călirea ciupercilor.
Forma se introduce în cuptorul cald și se lasă jumătate
de oră, pînă cînd scade bine sosul de roșii.
Clătitele se servesc din formă, fierbiți.
Canelone
CANELONE
Ingrediente
- 1/2 lapte dulce
- 1 cană de făină
- sare
- 1 ou - pentru clătite
- 100 g de friptură rece
- 100 g salam
- 100 g de ciuperci
- 1 ceapă tocată
- 1 lingură bulion de roșii
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de roșii îndulcit
- 100 g de costiță afumată
Mod de preparare
Se face un aluat de clătite, obișnuit, din lapte,
ou și făină, apoi se coc clătitele, se așază pe o
farfurie și se pregătește umplutura.
Se toacă friptura, se taie fîșii subțiri costița afumată,
salamul se toacă mărunt, se amestecă cu ciupercile
trase în puțin ulei pe foc mic, împreună cu ceapa tocată.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
amestecă cu o linguriță de bulion de roșii.
Se umplu clătitele, se rulează și se pun în formă de sticlă incasabilă.
Se acoperă cu un sos de roșii îndulcit după gust și
cu uleiul rămas de la călirea ciupercilor.
Forma se introduce în cuptorul cald și se lasă jumătate
de oră, pînă cînd scade bine sosul de roșii.
Clătitele se servesc din formă, fierbiți.
Chifle Umplute cu Spanac
CHIFLE UMPLUTE CU SPANAC
Ingrediente
- 6 chifle proaspete
- 1/2 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- 1 cană de lapte
- 1/2 lămîie
- 100 g brînză sărată sau cașcaval
- sare
Mod de preparare
Se alege spanacul, se spală în mai multe ape, apoi
se pune în apă care clocotește și se ține pe foc 10 minute.
Se scoate, se toacă mărunt, se pune în cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și un sos făcut din făină și
patru linguri de lapte dulce.
Se scade pe foc mic pînă cînd spanacul este bine legat.
Chiflele se taie la un capăt, se scoate miezul, se înmoaie
în lapte și se umple cu spanac.
Se unge o formă cu o linguriță de unt, se așază în ea chiflele
la distanță unele de altele, apoi se țin la cuptor încins, o
jumătate de oră.
Peste chifle se rade cașcaval înainte de a le introduce în cuptor.
Se servesc calde.
Chifle Umplute cu Spanac
CHIFLE UMPLUTE CU SPANAC
Ingrediente
- 6 chifle proaspete
- 1/2 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- 1 cană de lapte
- 1/2 lămîie
- 100 g brînză sărată sau cașcaval
- sare
Mod de preparare
Se alege spanacul, se spală în mai multe ape, apoi
se pune în apă care clocotește și se ține pe foc 10 minute.
Se scoate, se toacă mărunt, se pune în cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și un sos făcut din făină și
patru linguri de lapte dulce.
Se scade pe foc mic pînă cînd spanacul este bine legat.
Chiflele se taie la un capăt, se scoate miezul, se înmoaie
în lapte și se umple cu spanac.
Se unge o formă cu o linguriță de unt, se așază în ea chiflele
la distanță unele de altele, apoi se țin la cuptor încins, o
jumătate de oră.
Peste chifle se rade cașcaval înainte de a le introduce în cuptor.
Se servesc calde.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții