Ficăței de Pasăre în Sos de Vin Picant




FICĂȚEI DE PASĂRE ÎN SOS DE VIN PICANT


Ingrediente

- 1/2 kg ficăței de pasăre
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă mare de ulei
- sare
- piper măcinat
- cimbru
- usturoi pisat
- 1 pahar suc de roșii


Mod de preparare


Se spală ficățeii și se curăță de pielițe, apoi se pun
cu o ceașcă  de ulei într-o cratiță emailată.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic.
Separat se face un sos picant din : usturoi pisat,
frecat bine cu sos în care s-au preparat ficățeii, sare,
piper măcinat și un pahar de vin alb.
Se parfumează cu cimbru și se răstoarnă peste ficăței.
Zece minute înainte de a trage cratița de pe foc, se
adaugă un pahar mic de suc de roșii, puțin îndulcit.
Se scade totul la foc mic, după care se răstoarnă pe un
platou și se servește cu cartofi fierți.




Ficăței de Pasăre în Sos de Vin Picant




FICĂȚEI DE PASĂRE ÎN SOS DE VIN PICANT


Ingrediente

- 1/2 kg ficăței de pasăre
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă mare de ulei
- sare
- piper măcinat
- cimbru
- usturoi pisat
- 1 pahar suc de roșii


Mod de preparare


Se spală ficățeii și se curăță de pielițe, apoi se pun
cu o ceașcă  de ulei într-o cratiță emailată.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic.
Separat se face un sos picant din : usturoi pisat,
frecat bine cu sos în care s-au preparat ficățeii, sare,
piper măcinat și un pahar de vin alb.
Se parfumează cu cimbru și se răstoarnă peste ficăței.
Zece minute înainte de a trage cratița de pe foc, se
adaugă un pahar mic de suc de roșii, puțin îndulcit.
Se scade totul la foc mic, după care se răstoarnă pe un
platou și se servește cu cartofi fierți.




Ficăței de Pasăre cu Sos de Ciuperci




FICĂȚEI DE PASĂRE CU SOS DE CIUPERCI


Ingrdiente

- 1/4 kg ficăței de pasăre
- 2 linguri de unt
- 200 g ciuperci
- 2 pasare de vin alb
- 1 cană de supă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Se curăță ficățeii de pielițe, se spală în apă rece
și se dau în clocot cincin minute, după care se
scurg și se pun într-o cratiță emailată, împreună
cu o lingură de unt și supă de zarzavat sau de
carne, și se lasă să scadă acoperit.
Cînd ficatul se poate consuma, se adaugă sarea și
un pahar mic de vin alb.
Separat se pregătește ciupercile, care se spală, se
taie felii subțiri și se pun într-o cratiță separată cu o
lingură de unt și puțină sare.
Se acoperă cratița și se lasă să scadă la foc mic.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă piper măcinat și un pahar
mic de vin alb ; verdeață tocată se adaugă zece minute
înainte de a lua cratiță de pe foc.
Se scot ficățeii pe o farfurie mare, se acoperă cu sos de
ciuperci și cu sosul în care s-au preparat și se servește totul cald.




Ficăței de Pasăre cu Sos de Ciuperci




FICĂȚEI DE PASĂRE CU SOS DE CIUPERCI


Ingrdiente

- 1/4 kg ficăței de pasăre
- 2 linguri de unt
- 200 g ciuperci
- 2 pasare de vin alb
- 1 cană de supă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Se curăță ficățeii de pielițe, se spală în apă rece
și se dau în clocot cincin minute, după care se
scurg și se pun într-o cratiță emailată, împreună
cu o lingură de unt și supă de zarzavat sau de
carne, și se lasă să scadă acoperit.
Cînd ficatul se poate consuma, se adaugă sarea și
un pahar mic de vin alb.
Separat se pregătește ciupercile, care se spală, se
taie felii subțiri și se pun într-o cratiță separată cu o
lingură de unt și puțină sare.
Se acoperă cratița și se lasă să scadă la foc mic.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă piper măcinat și un pahar
mic de vin alb ; verdeață tocată se adaugă zece minute
înainte de a lua cratiță de pe foc.
Se scot ficățeii pe o farfurie mare, se acoperă cu sos de
ciuperci și cu sosul în care s-au preparat și se servește totul cald.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții