Pîinișoare Umplute




PÎINIȘOARE UMPLUTE

Ingrediente

- 6 - 8 pînișoare mici
- 1 cană de lapte dulce
- 2 ouă fierte tari
- 100 gcașcaval ras
- 200 g pește sărat
- 1 ou crud
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată


Se taie căpăcele la pîinșoare și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Miezul se înmoaie în lapte dulce, se fărîmițează și se
amestecă cu peștele curățat de oase și de pielițe și
tocat mărunt, cu verdeață tocată, două ouă crude bătute
spumă și un ou fiert tare tocat mărunt.
Amestecul se omogenizează se piperează după gust, se
mai sărează dacă e nevoie, apoi se umplu pîinișoarele.
Se unge o formă cu unt, se unt pîinișoarele la rînd, se
stropesc cu lapte cald și se introduce forma în cuptor la
foc iute o jumătate de oră.
Se servesc fierbiți lîngă legume sote sau lîngă roșii întregi.





Pîinișoare Umplute




PÎINIȘOARE UMPLUTE

Ingrediente

- 6 - 8 pînișoare mici
- 1 cană de lapte dulce
- 2 ouă fierte tari
- 100 gcașcaval ras
- 200 g pește sărat
- 1 ou crud
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată


Se taie căpăcele la pîinșoare și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Miezul se înmoaie în lapte dulce, se fărîmițează și se
amestecă cu peștele curățat de oase și de pielițe și
tocat mărunt, cu verdeață tocată, două ouă crude bătute
spumă și un ou fiert tare tocat mărunt.
Amestecul se omogenizează se piperează după gust, se
mai sărează dacă e nevoie, apoi se umplu pîinișoarele.
Se unge o formă cu unt, se unt pîinișoarele la rînd, se
stropesc cu lapte cald și se introduce forma în cuptor la
foc iute o jumătate de oră.
Se servesc fierbiți lîngă legume sote sau lîngă roșii întregi.





Gustare Studențească



GUSTARE STUDENȚESCĂ


Ingrediente

- 4 cartofi mari fierți în coajă
- 200 g carne macră
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă ce ulei
- usturoi
- sare
- boia dulce
- piper măcinat
- 4 ouă


Mod de preparare

Se curăță cartofi de coajă și se taie în cuburi mici ;
la fel se procedează cu carnea care a fost friptă sau
fiartă mai înaintă.
Se pun să se călească împreună cu o ceapă tocată
mărunt și o ceașcă mică de ulei.
Se lasă la foc pînă cînd cartofii se rumenesc ușor
apoi se adaugă usturoiul pisat, sarea și piperul
Se colorează amestecul cu boia de ardei și se mai
lasă acoperit cîteva minute.
Se bat ouăle, se răstoarnă peste amestec, se lasă să
se închege ouăle și se trage cratița de pe foc.
Se servește imediat, așezată pe un platou și tăiată
felii groase.
Gustarea se asortează cu roșii întregi, castravete verde
și ardei gras.




Gustare Studențească



GUSTARE STUDENȚESCĂ


Ingrediente

- 4 cartofi mari fierți în coajă
- 200 g carne macră
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă ce ulei
- usturoi
- sare
- boia dulce
- piper măcinat
- 4 ouă


Mod de preparare

Se curăță cartofi de coajă și se taie în cuburi mici ;
la fel se procedează cu carnea care a fost friptă sau
fiartă mai înaintă.
Se pun să se călească împreună cu o ceapă tocată
mărunt și o ceașcă mică de ulei.
Se lasă la foc pînă cînd cartofii se rumenesc ușor
apoi se adaugă usturoiul pisat, sarea și piperul
Se colorează amestecul cu boia de ardei și se mai
lasă acoperit cîteva minute.
Se bat ouăle, se răstoarnă peste amestec, se lasă să
se închege ouăle și se trage cratița de pe foc.
Se servește imediat, așezată pe un platou și tăiată
felii groase.
Gustarea se asortează cu roșii întregi, castravete verde
și ardei gras.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții