Tartine cu Cașcaval sau cu Șvaițer




TARTINE CU CAȘCAVAL SAU CU ȘVAIȚER


Ingrediente

- 1 franzelă
- 300 g cașcaval sau șvaițer
- 2 linguri de unt
- sare
- piper



Mod de preparare


Se taie franzela felii potrivit de groase, care se ung
cu unt și se acoperă cu felii de cașcaval sau șvaițer.
Se sărează și se piperează ușor, apoi se așază feliile
pregătite într-o tavă unsă cu unt.
Tava se introduce în cuptorul cald și se ține 20 de minute.
Se scot din cuptor cînd cașcavalul s-a înmuiat ușor.
Se servesc imediat.





Tartine cu Cașcaval sau cu Șvaițer




TARTINE CU CAȘCAVAL SAU CU ȘVAIȚER


Ingrediente

- 1 franzelă
- 300 g cașcaval sau șvaițer
- 2 linguri de unt
- sare
- piper



Mod de preparare


Se taie franzela felii potrivit de groase, care se ung
cu unt și se acoperă cu felii de cașcaval sau șvaițer.
Se sărează și se piperează ușor, apoi se așază feliile
pregătite într-o tavă unsă cu unt.
Tava se introduce în cuptorul cald și se ține 20 de minute.
Se scot din cuptor cînd cașcavalul s-a înmuiat ușor.
Se servesc imediat.





Legume de Sezon la Cuptor




LEGUME DE SEZON LA CUPTOR


Ingrediente

- 200 g fasole verde
- 200 g mazăre boabe
- 1 conopidă mică
- 1 varză albă mică
- 1 ceașcă de orez
- sare
- piper
- 4 roșii
- 1 ceașcă de ulei
- 4 ouă
- 1 cană supă de zarzavat


Mod de preparare

Se curăță legumele, se pune la fiert în apă caldă cu sare
și se scot după un sfert de oră.
Se scurg și se pun într-o formă unsă cu ulei mult.
Se sărează, se piperează după gust, se amestecă cu orezul
fiert pe jumătate, apoi se acoperă cu cele patru ouă bătute spumă.
Se mișcă ușor amestecul cu furculița, apoi se adaugă o
cană de supă de zarzavat, după care se introduce forma
la cuptorul cald unde se ține o oră.
Se scoate cînd budinca s-a rumenit, se taie cît e caldă, se
acoperă cu smîntînă și se servește imediat.
Mîncarea se ornează cu felii de roșii bine coapte.



Legume de Sezon la Cuptor




LEGUME DE SEZON LA CUPTOR


Ingrediente

- 200 g fasole verde
- 200 g mazăre boabe
- 1 conopidă mică
- 1 varză albă mică
- 1 ceașcă de orez
- sare
- piper
- 4 roșii
- 1 ceașcă de ulei
- 4 ouă
- 1 cană supă de zarzavat


Mod de preparare

Se curăță legumele, se pune la fiert în apă caldă cu sare
și se scot după un sfert de oră.
Se scurg și se pun într-o formă unsă cu ulei mult.
Se sărează, se piperează după gust, se amestecă cu orezul
fiert pe jumătate, apoi se acoperă cu cele patru ouă bătute spumă.
Se mișcă ușor amestecul cu furculița, apoi se adaugă o
cană de supă de zarzavat, după care se introduce forma
la cuptorul cald unde se ține o oră.
Se scoate cînd budinca s-a rumenit, se taie cît e caldă, se
acoperă cu smîntînă și se servește imediat.
Mîncarea se ornează cu felii de roșii bine coapte.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții