Salată de Andive cu Maioneză și Mere




SALATĂ DE ANDIVE CU MAIONEZĂ ȘI MERE


Ingrediente

- 4 - 5 andive
- 4 mere
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 lămîie
- linguriță de muștar



Mod de preparare


Se pregătește întîi maioneza din gălbenușul crud,
peste care se pune o linguriță de muștar, puțină
sare și zeama de la jumătate de lămîie.
Uleiul se adaugă încet, timp în care se amestecă
repede cu o lingură de lemn.
Cînd maioneza este gata, se pregătesc andivele.
Se curăță de foile veștede, se desfac frunzele și se
taie bucăți mici de 1 cm.
Se sărează ușor, se amestecă cu felii de măr, se
acoperă cu maioneză.
Maioneza se poate subția cu o lingură de smîntînă.
Se servește imediat.





Salată de Andive cu Maioneză și Mere




SALATĂ DE ANDIVE CU MAIONEZĂ ȘI MERE


Ingrediente

- 4 - 5 andive
- 4 mere
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 lămîie
- linguriță de muștar



Mod de preparare


Se pregătește întîi maioneza din gălbenușul crud,
peste care se pune o linguriță de muștar, puțină
sare și zeama de la jumătate de lămîie.
Uleiul se adaugă încet, timp în care se amestecă
repede cu o lingură de lemn.
Cînd maioneza este gata, se pregătesc andivele.
Se curăță de foile veștede, se desfac frunzele și se
taie bucăți mici de 1 cm.
Se sărează ușor, se amestecă cu felii de măr, se
acoperă cu maioneză.
Maioneza se poate subția cu o lingură de smîntînă.
Se servește imediat.





Salată de Andive cu Sos de Muștar




SALATĂ DE ANDIVE CU SOS DE MUȘTAR


Ingrediente

- 4 - andive mijlocii
- 1 lingură de muștar
- 1 lingură de oțet
- 4 linguri de ulei
- sare
- 3 ouă fierte tari



Mod de preparare


Andivele se curăță de foile de deasupra și se taie în
bucăți mici, după ce s-au spălat sub jet de apă rece.
Andivele nu se țin în apă, pentru că se amărăsc.
Se face un sos din muștar, oțet și ulei, frecat repede
cu o lingură de lemn.
Cînd sosul devine consistent, se răstoarnă peste andive.
Sarea se adaugă în sos.
Se așază salata într-un vas adînc, se ornează cu felii de
ou fiert tare și se servește în aceeași zi.





Salată de Andive cu Sos de Muștar




SALATĂ DE ANDIVE CU SOS DE MUȘTAR


Ingrediente

- 4 - andive mijlocii
- 1 lingură de muștar
- 1 lingură de oțet
- 4 linguri de ulei
- sare
- 3 ouă fierte tari



Mod de preparare


Andivele se curăță de foile de deasupra și se taie în
bucăți mici, după ce s-au spălat sub jet de apă rece.
Andivele nu se țin în apă, pentru că se amărăsc.
Se face un sos din muștar, oțet și ulei, frecat repede
cu o lingură de lemn.
Cînd sosul devine consistent, se răstoarnă peste andive.
Sarea se adaugă în sos.
Se așază salata într-un vas adînc, se ornează cu felii de
ou fiert tare și se servește în aceeași zi.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții