Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos Picant Pentru Pește
SOS PICANT PENTRU PEȘTE
Ingrediente
- 2 linguri de unt
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- 1 pahar de vin alb
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de oțet
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare
Se curăță zarzavatul, se spală și se taie fideluță.
Se acoperă cu apă caldă și se fierbe acoperit
pînă se înmoaie bine.
Se răcește și se trece prin sită, apoi se amestecă cu
un sos alb făcut din : unt, făină și un pahar de vin alb.
Sosul se sărează și se piperează după gust, se subțiază
cu o linguriță de oțet și se fierbe cu o foaie de dafin
zece minute.
Se ia cratița de pe foc și se răcește sosul, care se pune
peste sosul de legume.
Se amestecă bine și se servește lîngă pește rasol sau
lîngă pește prăjit.
Sos Picant Pentru Pește
SOS PICANT PENTRU PEȘTE
Ingrediente
- 2 linguri de unt
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- 1 pahar de vin alb
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de oțet
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare
Se curăță zarzavatul, se spală și se taie fideluță.
Se acoperă cu apă caldă și se fierbe acoperit
pînă se înmoaie bine.
Se răcește și se trece prin sită, apoi se amestecă cu
un sos alb făcut din : unt, făină și un pahar de vin alb.
Sosul se sărează și se piperează după gust, se subțiază
cu o linguriță de oțet și se fierbe cu o foaie de dafin
zece minute.
Se ia cratița de pe foc și se răcește sosul, care se pune
peste sosul de legume.
Se amestecă bine și se servește lîngă pește rasol sau
lîngă pește prăjit.
Sos de Măcriș
SOS DE MĂCRIȘ
Ingrediente
- 200 g frunze verzi de măcriș
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 pahar de smîntînă
- 1 cană supă
Mod de preparare
Se spală frunzele de măcriș, se toacă mărunt și se
prăjesc în unt.
Se pune făina în ploaie, se amestecă încet, se stinge
cu supă de carne sau de zarzavat, după care se sărează
și se lasă să fiarbă la foc mic.
Cînd frunzele au fiert bine, sosul e gata.
Se adaugă smîntîna și se mai fierbe zece minute, după
care se ia cratița de pe foc.
Sosul se servește rece, lîngă carne rasol.
Sos de Măcriș
SOS DE MĂCRIȘ
Ingrediente
- 200 g frunze verzi de măcriș
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 pahar de smîntînă
- 1 cană supă
Mod de preparare
Se spală frunzele de măcriș, se toacă mărunt și se
prăjesc în unt.
Se pune făina în ploaie, se amestecă încet, se stinge
cu supă de carne sau de zarzavat, după care se sărează
și se lasă să fiarbă la foc mic.
Cînd frunzele au fiert bine, sosul e gata.
Se adaugă smîntîna și se mai fierbe zece minute, după
care se ia cratița de pe foc.
Sosul se servește rece, lîngă carne rasol.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții